2.8 C
Belgrade
29/11/2022
promocije region

‘Gradske priče’ u Zagrebu: promocija i chill out!

Kulturni centar Grad iz Beograda izdao je zbirku koja izravno i uzbudljivo odgovara na pitanje kakvi su uistinu gradovi danas i tko su njihovi stanovnici.
Autori Gradskih priča nude nove i neočekivane poglede na već poznate teme, a zadiru i u područja koja su do sad bila neistražena ili rijetko obrađivana (priče koje se odigravaju u romskom miljeu, bavljenje homoseksualnošću kod mladih itd).

Zbirku su priredili: Tijana Spasić (urednica književnog programa KC Grada), Mirnes Sokolović (urednik sarajevskog književnog časopisa Sic!) i Božidar Pavlović (književni kritičar Bookse).

Zastupljeni autori: Neven Ušumović (Umag, HR), Mima Simić (Zagreb, HR), Nenad Jovanović (Toronto, Kanada), Vladimir Krakov (Beograd, SR), Marko Dejanović (Zagreb, HR), Maja Karačić (Split, HR), Josip Ergović (Zagreb, HR), Ksenija Kušec (Zagreb, HR), Predrag Milojević (Mladenovac, SR), Ruždija Sejdović (Keln, Njemačka), Aleksandar Đuričić Ash (Beč, Austrija), Vitomir Jovanović (Beograd, SR), Slobodan Bubnjević (Pančevo, SR), Željko Funda (Varaždin, HR), Goran Karanović (Mostar, BiH) i Raša Todosijević (Beograd, SR).

Na predstavljanje Gradskih priča iz Srbije nam dolaze Slobodan Bubnjević, Vladimir Krakov i Tijana Spasić. Pridružit će im se domaće snage u liku i obliku Ksenije Kušec, Željka Funde i Božidara Pavlovića. A nadamo se da će nam povoljan vjetar i još povoljnija bioprognoza u Booksu ‘dopuhati’ i Mimu Simić i Marka Dejanovića.

Vladimir Krakov (nekad svirao u Presingu a danas u Xanaxu) donijet će lap top i električnu gitaru pa ćemo uz sve lijepe priče imati i 45 minuta odlične mjuze! Ha!

Slične vesti