4.6 C
Belgrade
29/11/2022
kutak za mlade Srbija

Goethe – gerila

Goethe-Institut Beograd pruža mogućnost mladim ljudima da i tokom 2011. godine učestvuju u planiranju i realizaciji projekata, a to mogu da budu koncerti, filmovi, umetničke akcije, razgovori, predavanja.., pod uslovom da dolaze iz Nemačke ili imaju veze sa Nemačkom.

Poziv je upućen mladim ljudima između 20 i 25 godina, koji imaju vremena, interesovanja i znanje nemačkog jezika. To konkretno znači da će imati mogućnost učestvovanja u radionicama i osmišljavanja aktivnosti u vezi sa određenim težištima rada Goethe-Instituta.

Svi predlozi su dobrodošli, a članovi “Goethe-gerile” će zajedno sa nadležnima u Goethe-Institutu razmisliti da li će i na koji način oni biti realizovani. Za organizaciju “gerilskih” akcija odgovorni su članovi “Goethe-gerile”, a tim Goethe-Instituta će im pritom pružati podršku.

U grupu „Goethe-Gerila“ mogu se učlaniti mladi između 20 i 25 godina, koji žive u Beogradu ili bližoj okolini, interesuju se za kulturu, imaju
bar osnovno znanje nemačkog jezika, spremni su da svoje ideje razmenjuju sa drugima i zainteresovani za sticanje iskustva na polju organizacije kulturnog programa.

Takođe, trebalo bi planirati neophodno vreme (za sastanke, kontakte e-mailom i sl.) u periodu od decembra 2010. do decembra 2011. godine.

Goethe-Institut će pružiti priliku članovima “Goethe-gerile” da budu kreativni i da se njihove ideje realizuju, uključiće ih u svoje kulturne programe, pružiti im uvid u svoj rad i omogućiti vredne kontakte i iskustva.

Zainteresovani bi trebalo da popune prijavu, koju je moguće preuzeti OVDE (na srpskom, Word, 38 KB) i dostaviti je poštom ili e-mailom do 30. novembra Milici Lalić na adresu Milica.Lalic@belgrad.goethe.org

Slične vesti