18 C
Belgrade
29/05/2023
fotografija region Srbija

FOTORAMA04 festival, Kragujevac

photoramaORGANIZATOR

Foto klub “APOLO” ( Kragujevac), FOTORAMA Fest( Kragujevac)

UČEŠĆE

Pravo učešća imaju  amaterski i profesionalni fotografi iz celog sveta.

TEME

(A) “ N – ELEMENTS ”  – Elementi prirode ( Nature Elements) , voda, vatra, zemlja i vazduh.  Prikažite nam elemente u svojoj punoj snazi i lepoti, od prirodnih pojava do vremenskih prilika,  interakcija između elemenata i odnosa čovečanstva prema njima.

(B) “ E – MOTION” –  Emocija u pokretu i pokretanje emocija. Pokret u svim oblicima, impuls energije i emocija uhvaćen u  pravom trenutku  na vašoj fotografiji je naš cilj. Pošaljite nam kadar koji hvata energiju i dramu jednog savršenog pokreta.

(C) “W – CHANGE”- Ova tema daje važnost prostorima i ljudima. Promene su sastavni deo naših života i dešavaju se svakodnevno. Dočarajte nam promene u ljudima, životnoj okolini i prirodi. Prikažite nam kako ljudi menjaju živote ostalog dela čovečanstva na ovaj ili onaj način, prikažite nam kako vi menjate vaše okruženje pomoću vaše umetnosti.

Fotografije mogu biti u kolor ili u crno-beloj tehnici.

BROJ RADOVA I PRIJAVA

–  Maksimalan broj radova je dva (2) po temi, kolor ili crno-beli radovi u digitalnom obliku.

–  Minimalna veličina digitalne ili digitalizovane fotografije je 2048 piksela po dužoj strani, isključivo u JPG formatu, u srednjoj ili visokoj kompresiji (ne maksimalnoj), odnosno do 3 megabajta.

–  Radovi koji ne ispunjavaju sve potrebne  tehničke uslove neće učestvovati na konkursu.

– Popunite i pošaljete prijavu koju možete skinuti sa sajta (nalazi se i uz propozicije kao pdf ili posebno kao word-ov dokument)

– Radovi koji nemaju uredno popunjenu prijavu neće biti žirirani

– Radovi moraju biti obeleženi istovetno kao u prijavi (tačno uputstvo obeležavanja fotografija opisano je u ovim propozicijama – pod stavkom  identifikacija)

– Urađene fotografije trajno će biti sačuvane u arhivi organizatora

– Sva autorska prava zadržava autor

(Prijavni_formular_Fotorama_2014)

IDENTIFIKACIJA

Svaka fotografija u nazivu fajla mora da ima sledeće podatke: oznaka teme sa rednim brojem fotografije, ime i prezime autora i naslov fotografije (podaci u nazivu fajla moraju odgovarati podacima koji su označeni u prijavi).

Primer obeležavanja fotografije-naziva fajla fotografije: A1-petar petrovic -portret.jpg (ako se autor zove Petar Petrović,  a u prijavi je pod temom A, prvu fotografiju uneo pod nazivom Portret). Druga fotografija pod temom A koja je u prijavi istog autora naslovljena kao npr. Monohromatik, bila bi obeležena: A2-petar petrovic -monohromatik.jpg (po tom principu moraju biti obeležene sve fotografije i u temi A i u temi B I C).

KOTIZACIJA

Konkurs je besplatan za sve tri kategorije.

ŽIRI

ERIKA LARSEN (National Geographic Magazine photographer & expert)

NATALIA TAFFAREL (Adobe master class instructor & retoucher)

LUCIA GIACANI (Vogue Italia Fashion photographer)

IVANA KOLAKOVIĆ  (EPSON Serbia CEO)

 

NAGRADE

Na ovom konkursu biće dodeljene tri vredne nagrade za najbolje radove u svakoj kategoriji, a najbolji rad među njima će biti proglašen za četvrtog nosioca FOTORAMA plakete kao i dobitnika glavne nagrade festivala. Na završnoj izložbi će biti izloženo ukupno 60 najboljih fotografija (20 po kategoriji) i dodeljeno 12 pohvala festivala.  Generalni pokrovitelj ovog foto konkursa je EPSON Srbija a nagrade su:

–         Epson Stylus Pro 3880 Inkjet Printer (Prva nagrada za najbolju fotografiju festivala)

–         Epson Inkjet Photo L800 (Nagrada za najbolju fotografiju u kategoriji)

–         Epson Inkjet Photo L800 (Nagrada za najbolju fotografiju u kategoriji)

 

NAPOMENA

Organizator može koristiti izložene radove za reprodukciju u katalogu i za promovisanje SALONA bez plaćanja naknade. Organizator će sa odabranim i otštampanim fotografijama za salon pažljivo postupati i njih će uredno arhivirati i čuvati u arhivi.
Svi nagrađeni autori  preuzimaju svoje nagrade od organizatora lično ili putem ovlašćenih lica koje će imenovati da podignu nagrade umesto njih.  Organizator ne preuzima odgovornost i obavezu dostavljanja nagrada.

KALENDAR IZLOŽBE

– prijem radova do 15.05.2014. (23:59h)

– žiriranje je od 20.5.2014. do 22.5.2014.

– dostava rezultata e-mailom svim autorima 24.05.2014.

– Svečano otvaranje izložbe odabranih fotografija biće održano u Kragujevcu 1. juna  2014. godine

DOSTAVLJANJE RADOVA: 

Radove slati e-mailom na  fotorama.contest@gmail.com

KONTAKTI:    Tel. +381 69 16 222 90,    034 206 506

e-mail:  fotorama.contest@gmail.com

Slične vesti