18 C
Belgrade
29/05/2023
fotografija književnost region Srbija

Foto konkurs festivala ČitamČitaš

PhotographerFestival ČitamČitaš  će biti organizovan 23. juna na Kosančićevom vancu, a na mestu stradale biblioteke organizuje foto- konkurs.

Čitam- čitaš je festival posvećen knjizi koji ima za cilj očuvanje, rehabilitaciju i popularizaciju knjige kao medija kroz revitalizaciju stradale biblioteke na Kosančićevom vencu.
Konkurs je otvoren od 09. 06. do 20. 06. 2013.
Pravo na učešće imaju svi: profesionalni fotografi i amateri, odrasli i deca, iz Srbije i inostranstva.
Tema foto-konkursa je knjiga ! S obzirom na to da je ČitamЧиташ festival posvećen očuvanju kulture čitanja i knjige kao medija, potrebno je da fotografije budu inspirisane knjigom i čitanjem.
Kako se prijaviti:
Na citamcitas@hotmail.com autori fotografija treba da pošalju:
1. Maksimalno tri autorske fotografije.
2. Kratak tekst o tome kako je fotografija nastala i na koji način je knjiga uticala na njen nastanak (za svaku fotografiju)
3. lične podatke (ime i prezime, naziv fotografije, kontakt telefon i e-mail)
Kvalitet fotografije neće predstavljati kriterijum po kom će se donositi odluka o pobednicima. Fotografije najvećih rezolucija biće tretirane jednako kao i fotografije napravljene mobilnim telefonom. Osnovni kriterjum biće maštovitost, reinterpretacija i inspiracija knjigom.
Pristigle radove će najpre oceniti žiri, a zatim će fotografije koje uđu u uži krug biti štampane i izložene ne festivalu knjige Čitam Čitaš koji će se održati 23.06.2013. na Kosančićevom vencu. Na festivalu će svi posetioci imati priliku da glasaju za fotografiju koja im se najviše dopala. Nakon završetka glasanja pobednici će osvojiti vredne nagrade.
Žiri: Srđan Veljović (fotograf), Ivan Grlić (fotograf), Irina Subotić (istoričar umetnosti), jedan predstavnik Banke Intesa, jedan predstavnik organizacionog tima festivala ČitamЧиташ.
 
Sve o festivalu možete pronaći na sledećoj strani:

PR menager festivala ČitamČitaš
tel: 0643017922

Slične vesti