-0.9 C
Belgrade
05/02/2023
region rezultati konkursa

Finale konkursa Lapis Histriae 2011

Na 6. Međunarodni književni natječaj za kratku priču Lapis Histriae 2011 s temom Nema granice ima, pristiglo je ove godine 140 radova na hrvatskom, srpskom, slovenskom, bosanskom i talijanskom jeziku. U srijedu 18. 5., u uredništvu riječke nakladničke kuće EDIT – Ente giornalistico editoriale , žiri u sastavu: Elis Deghenghi Olujić, Nataša Petrinjak i Marcello Potocco, izabrao je 6 kratkih priča za finale natječaja. To su: Šolski izlet Maje Cimerman (Ljubljana), Usne Lejle Kalamujić (Sarajevo), Moje Marije Labak (Osijek), Koridor Darka Macana (Zagreb), Mišolovka Zorana Pilića (Zagreb) i Odlasci i dolasci Stipana Sudarevića Tomislava Žigmanova (Subotica). Pobjednik će biti proglašen u petak 27. 5. na Forumu Tomizza u Umagu. Nagrađeni autor dobiva 1000,00 eura (donira umaška tvrtka SIPRO) i artefakt kipara Ljube de Karine.

Osim ovih tekstova, za knjigu Lapis Histriae 2011 koja će se pojaviti krajem godine u izdanju Gradska knjižnice Umag odabrano je još sljedećih šest priča: Gmajna ali Avanti maestro Marka Sosiča (Trst), San o dnu Marka Pogačara (Split), Crveno i crno Slobodana Šnajdera (Zagreb), (Bez)graničnik Olivere Skoko (Zrenjanin), Linije Berislava Blagojevića (Banja Luka), Nema granice ima Jelene Štetić (Zemun).

U konkurenciji je bilo 140 tekstova, čime je broj priča u odnosu na prošlu godinu udvostručen. Priče su pristizale iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Francuske i Češke.

Slične vesti

1 comment

PRIČA B. BLAGOJEVIĆA ODABRANA ZA KNJIGU LAPIS HISTRIAE 2011 « Berislav Blagojević 19/05/2011 at 13:53

[…] Vijest dostupna na: forumtomizza odnosno konkursiregiona […]

Comments are closed.