3.9 C
Belgrade
04/12/2022
festivali film region Srbija

Film “Kako sam ostao bez krila” u takmičarskom delu internacionalnog filmskog festivala

Nedavno je Bioskop Kruševac mogao da se pohvali prepunom salom zahvaljujući projekciji filma Ivana Tasića „Kako sam ostao bez krila“.

Film je nastao kao rezultat projekta „Lične povesti i pripovesti“ koji je sproveo Centar za vizuelnu kulturu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, uz mentorsku podršku Želimira Žilnika.

„Kako sam ostao bez krila“ premijerno je prikazan u Studentskom Kulturnom Centru u Beogradu, 7. februara ove godine, dok je svoju kruševačku premijeru imao 3. avgusta u prepunom Bioskopu Kruševac.

Ivan Tasić, autor pomenutog filma, trenutno je na Tirana International Film Festivalu 2012 gde će film biti prikazan u kategoriji za Najbolji Experimentalni film.

Ukoliko želite da pomognete da „Kako sam ostao bez Krila“ pobedi u ovoj kategoriji i podržite domaćeg autora glasajte na: http://tiny.cc/ksobk2012

Glasanje traje do nedelje, 2. Decembra, do 17h.

Pored Tirana International Film Festivala, film je nominovan u kategoriji najboljeg alternativnog filma na regionalnom Alternative Film/Video Festivalu koji se održava od 5. do 9. decembra u Beogradu. „Kako sam ostao bez krila“ je prošao i selekciju od preko 800 filmova iz 55 zemalja, i našao se među odabranih 69 filmova koji će biti prikazani na FLEXFest festivalu u Gejnsvilu (Florida) u februaru 2013.

Reakcija film u čijoj produkciji je film snimljen, je filmska kuća osnovana 2012. od strane mladih filmskih autora iz Srbije, okupljenih oko ideje stvaranja nezavisnih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i animiranih filmova kao lične reakcije na život.

Slične vesti