Film “Kako sam ostao bez krila” u takmičarskom delu internacionalnog filmskog festivala

Filed under: festivali,film,region,Srbija |

Nedavno je Bioskop Kruševac mogao da se pohvali prepunom salom zahvaljujući projekciji filma Ivana Tasića „Kako sam ostao bez krila“.

Film je nastao kao rezultat projekta „Lične povesti i pripovesti“ koji je sproveo Centar za vizuelnu kulturu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, uz mentorsku podršku Želimira Žilnika.

„Kako sam ostao bez krila“ premijerno je prikazan u Studentskom Kulturnom Centru u Beogradu, 7. februara ove godine, dok je svoju kruševačku premijeru imao 3. avgusta u prepunom Bioskopu Kruševac.

Ivan Tasić, autor pomenutog filma, trenutno je na Tirana International Film Festivalu 2012 gde će film biti prikazan u kategoriji za Najbolji Experimentalni film.

Ukoliko želite da pomognete da „Kako sam ostao bez Krila“ pobedi u ovoj kategoriji i podržite domaćeg autora glasajte na: http://tiny.cc/ksobk2012

Glasanje traje do nedelje, 2. Decembra, do 17h.

Pored Tirana International Film Festivala, film je nominovan u kategoriji najboljeg alternativnog filma na regionalnom Alternative Film/Video Festivalu koji se održava od 5. do 9. decembra u Beogradu. „Kako sam ostao bez krila“ je prošao i selekciju od preko 800 filmova iz 55 zemalja, i našao se među odabranih 69 filmova koji će biti prikazani na FLEXFest festivalu u Gejnsvilu (Florida) u februaru 2013.

Reakcija film u čijoj produkciji je film snimljen, je filmska kuća osnovana 2012. od strane mladih filmskih autora iz Srbije, okupljenih oko ideje stvaranja nezavisnih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i animiranih filmova kao lične reakcije na život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*