0.5 C
Belgrade
28/01/2023
festivali Srbija

FESTIVAL URBANE KULTURE „MLADEŽ“! MLADENOVAC | 13. – 16. JUN 2013.

mladezFESTIVAL URBANE KULTURE „MLADEŽ“ nastao je sa idejom da se građani Mladenovca od pasivnih posmatrača, transformišu u aktivne učesnike kulturnog života. Promocija urbane kulture kao nove umetničke forme koja budući da je bliska mladim ljudima, doprinosi decentralizaciju kulture. Spoj sporta, kreativnih radionica i muzike, jedinstveni na ovim prostorima, daje fastivalu legitimitet za postavljanje mnogih pitanja ali i za odgovore na neka od njih.

Osnovni cilj festivala je podsticanje, promocija i unapredjivanje svih oblika aktivnosti mladih na podrucju muzickog, likovnog, video i foto stvaralastva, grafickog dizajna, izdavastva, glume i ekologije…
Festival stavlja akcenat na ravnopravnom tretmanu svih ljudi, te se protivi svakoj diskriminaciji na polnoj, verskoj, rasnoj i seksualnoj osnovi, smatrajuci svaku razlicitost delom urbane kulutre i njenim velikim bogatstvom.

Festival MLADEŽ nastao je sa ciljem da mladim ljudima ponudi jedinstven i bogat kulturni sadrzaj vredan paznje, da stvori platformu umrezavanja i da pokaze da Mladenovac ima, ume i moze…Festival urbane kulture u novim vremenima nudi poseban program za mlade bas onda kad izgleda da vise niko ne misli na njih.

Otvaranje festivala 13. jun 2013 u 13h

Moda/Radionice Dizajn- 13. i 14. Jun All day long
Likovna Radionica – 13. i 14. Jun All day long
Izlozba slika i skulptura 13. i 14. Jun All day long
Nakit Radionica: 13.-14.Jun All day long
TATOO: 13. i 14. Jun All day long
Foto izlozba: 13.-16. Jun
Blejaz zona: 13.-16. Jun
STREETBALL: 13-16 Jun
OPEN AIR CINEMA: 16. Jun start posle finala streetballa

STAGE:
13. Jun Rap night start 20h
15. Jun Bendovi start 21h
13.-16. Jun DJ’s All day long (sledi najava)

Slične vesti