4.7 C
Belgrade
04/02/2023
festivali region

FESTIVAL POLIGON – MOSTAR, 23.-25.9.2016.

poligonOd 23.-25. rujna u Mostaru se održava drugo izdanje regionalnog književnog festivala Poligon koje će okupiti autore iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore i čiji je pokretač mostarski autor Mirko S. Božić.

Tema ovogodišnjeg programa je sloboda- sloboda govora, kretanja i misli. Na okruglom stolu diskutirat ćemo o ulozi autora i umjetnika u svjetlu globalno rastuće ksenofobije, terorizma, izbjegličke krize i desničarske renesanse. Poseban okrugli stol bit će posvećen temi segregacije u djelima američke autorice Harper Lee, koja je preminula ove godine.

Glavni cilj programa je vraćanje fokusa na mostarsku književnu scenu, te pretvaranje grada u međunarodnu književnu pozornicu otvorenu za pisce iz cijele bivše Jugoslavije i Europe. Budući da je Poligon multimedijalna platforma koja uključuje i druge žanrove te promovira Hercegovinu kao kulturnu i gastronomsku regiju, u program su uključeni degustacija vina hercegovačkih vinarija te posjet Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu. U muzičkom dijelu programa nastupaju mostarski indie band Jesters Play, američki blues gitarist Keegan Mc Inroe te DJane Marina Mimoza.

Poligon je kulminacija cjelogodišnjeg programa Poligon Offline, gdje su se već predstavila imena poput Marka Pogačara, Borivoja Radakovića, Krune Lokotara, Staše Aras, Brane Mandića idr.

Slične vesti