24.1 C
Belgrade
29/05/2023
poezija Srbija

Фестивал поезије младих – Врбас

ФЕСТИВАЛ ПОЕЗИЈЕ МЛАДИХ

                     ВРБАС

Фестивал поезије младих у Врбасу расписује

конкурс за младе песнике
 из Србије и региона

Право учешћа на конкурсу имају песници до 27 година старости са циклусом од 10 необјављених песама, на српском језику и језицима националних заједница (са преводом на српски језик уколико је потребно).

Песме, умножене у четири примерка и потписане шифром (са решењем шифре у посебном коверту) треба доставити на адресу:

Народна библиотека „Данило Киш“ Врбас

Фестивал поезије младих

М. Тита 87
21460 Врбас
 
Конкурс траје до 1. априла текуће године.

Песници чије песме одабере стручни жири, учествоваће на 52. Фестивалу поезије младих који  се крајем маја сваке године, одржава у Врбасу.
Фестивал ће наградити најбоље песнике, а главна награда је штампање књиге.

Контакт телефон: 021 707 566

46. Палета младих у Врбасу

Фестивал поезије младих расписује конкурс за најбољег младог сликара Палете младих, која ће се по 46. пут одржати у оквиру 52. Фестивала поезије младих. Право учешћа на конкурс имају сви млади сликари до 27 година старости. Тема и техника рада је по слободном избору, а формат рада је штафелајни. Заинтересовани аутори треба да пошаљу фотографије циклуса од 10 радова у електронској форми (формат .jpg, резолуција 300dpi), уз основне податке рада (назив рада, техника, формат и година настанка) као и кратку биографију на: paletamladih@gmail.com најкасније до 1. априла 2020. године. Селектор Палете младих ће на основу радова приспелих електронским путем, одабрати десет најбољих аутора чији ће радови бити изложени у Галерији Културног центра Врбаса на 46. Палети младих која ће се одржати  крајем маја ове године у Врбасу. Организатор ће штампати каталог радова, а најбољем аутору ће бити додељена плакета и откупна награда. Аутори који буду ушли у ужи избор, своје оригиналне радове треба да доставе најкасније до 1. маја 2020. године на адресу Галерије КЦВ.

Контакт телефон: 064 835 10 56

Милијана Радовановић, уредник Палете

Slične vesti