10.4 C
Belgrade
26/03/2023
poezija Srbija

Festival POETSKI GRAD u Magacinu

poetski gradU prostoru Magacina, ulica Kraljevića Marka 4, u subotu 26. septembra od 20h, održaće se poetsko takmičenje u okviru organizacije festivala „Poetski grad“, sa ciljem afirmacije i promocije stvaralaštva sveže autorske svesti. Urbani ritam, disidentski tonovi i nezdravo jaka volja za dobrom artističkom vožnjom, jedini su preduslov učešća u predstojećem susretu.

Svi zainteresovani pesnici i pesnikinje mogu konkurisati za nastup na Festivalu do 15. septembra, prilažući četiri pesme, fotografiju i kratku biografiju na e-mail adresu kontakt@poezin.net . Urednici programa će na osnovu poslatog materijala odabrati deset učesnika za polufinale takmičenja, koji će se tokom takmičarske večeri nadmetati za ulazak u finale, a pobednik će dobiti novčanu nagradu, poljupce i slavu do smrti.

Autorske pesme u živom izvođenju (čitanju) ne smeju biti duže od 4 minuta. Utvrđeno vreme se ne sme drastično prekršiti, inače pada diskvalifikacija i izbacivanje sa bine od strane šarmantnog obezbeđenja direktno u publiku. U polufinalu takmičenja, autori će izvoditi po dve pesme (po jedna pesma u svakom krugu čitanja), a četvoro plasiranih u finale takmičenja izvodiće po jednu pesmu. Petočlani žiri sistemom bodovanja takmičara, izabraće pobednika koji će dobiti novčanu nagradu u iznosu od 10.000 dinara.

Voditeljica večeri biće mlada Ivana Peško, moderatorka književnih večeri u Beogradskom čitalištu.

* Pokrovitelj i glavni sponzor Festivala je Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Stay tuned. Vidimo se.

Slične vesti