4.7 C
Belgrade
04/02/2023
kutak za mlade pozorište region Srbija

Festival „PatosOFFiranje“ u Smederevu

Sedmi put u Smederevu od 7. do 10. jula biće odžan festival PatosOFFiranje – „Zauvek mlad“ (Forever Young), međunarodni multimedijalni festival namenjen mladim, pozorišnim umetnicima, najavili su organizatori.

Sedmi festival „PatosOFFiranje“, kao i šest prethodnih, organizuje se sa namerom da okupi urbani, pozorišni, alternativni, pre svega mladi svet.

U okviru festivalskog programa najavljene su pozorišne predstave, perfomansi, radionice, filmske projekcije, koncerti, izložbe i drugi raznovrsni sadržaji.

Od pedesetak projekata, uključujući različite radionice, performanse, nastupe na otvorenom, biće i desetak predstava.

Pozorište mladih iz Tuzle izvešće „Busingo“ u režiji Damira Mahovkića, „Salijerija“ će igrati Univerzitet za audiovizuelne umetnosti i makedonski nacionalni teatar iz Skoplja, a „Zastave“, po motivima Miroslava Krleže, Teatar Rubikon iz Rijeke.

Mostarski teatar mladih predstaviće se predstavom „U traganju za bojom kestena“, Ri Teatar iz Rijeke izvešće predstavu „Smrad“ a DIS teatar iz Banjaluke komad „Kao Džonatanov galeb“.

Via Negativa iz Ljubljane priprema „Intervju sa umetnikom“, KDPM iz Kamnika dečju predstavu „Leto 2012“, kao i predstavu improvizacijskog pozorišta „Zvuk“.

Svi programi na ovom festivalu su besplatni.

Slične vesti