-3.5 C
Belgrade
08/02/2023
Bosna i Hercegovina književnost radionice region

Festival književnog aktivizma Književnost susreta

Književnost susretaFestival književnog aktivizma Književnost susreta uz podršku Schulerhelfenleben poziva mlade do 30 godina iz svih dijelova BiH koji su zainteresirani za književnost i pisanje da se prijave na radionice pisanja koje će se održati u okviru festivala Književnost susreta u maju 2016. godine.

Festival će se održati 6, 7. i 8. maja u Sarajevu, u prostorijama art kina Kriterion i donosi niz kulturno-umjetničkih aktivnosti kojima se želi oživjeti i obogatiti književni život u BiH.

Jedna od aktivnosti Festivala je i radionica pisanja na kojima će polaznici i polaznice moći više naučiti o aktivizmu, pisanju, čitanju i književnosti. Za deset odabranih učesnika/ica bit će obezbijeđeni smještaj, hrana, kao i troškovi prijevoza.

Ovim putem pozivamo sve mlade koji književnost vide kao mjesto borbe za pravednije i bolje bh. društvo da se za učešće na radionicama pisanja prijave putem email adrese: knjizevnostsusreta@gmail.com do 25. aprila 2016. godine.

Za prijavu trebate popuniti PRIJAVNI OBRAZAC koji se nalazi na sljedećoj adresi: https://knjizevnostsusreta.wordpress.com/2016/03/28/prijavni-formular-za-radionice-pisanja/

Pored učešća na radionicama odabrani učesnici i učesnice moći će prisustvovati i nizu drugih aktivnosti Festivala; gostovanjima i razgovorima sa književnicima/ama, čitanjima, tribinama, razgovorima o književnosti, mogućnostima prezentacije i objave radova. Poziv za prijavu na radionicu pisanja traje od 1. do 25. aprila 2016. godine. Spisak odabranih učesnika i učesnica bit će poznat do 30. aprila 2016. godine.

Više informacija o Festivalu na: https://www.facebook.com/Književnost-susreta-740560195991711/?ref=hl

Sarajevo, 1. april 2016. godine

Organizatori Festivala

Slične vesti