2.2 C
Belgrade
09/02/2023
film Hrvatska

Festival hrvatskog animiranog filma

Prijavite svoj animirani film na godišnji nacionlni festival.

Festival hrvatskog animiranog filma (FHAF) nacionalni je festival animiranog filma, koji se održava svake godine u Zagrebu u trajanju od dva dana. Treće izdanje održat će se 24. i 25. ožujka, a prijave za sudjelovanje primaju se do je 15. veljače.

Cilj je festivala pružiti gledateljima i stručnoj publici uvid u recentnu nacionalnu animiranu produkciju. Na Festivalu hrvatskog animiranog filma prikazat će se, ocijeniti i nagraditi animirani filmovi iz dvogodišnje proizvodnje u Hrvatskoj – autorski, studentski, namjenski te filmovi djece i mladeži.

Filmove za natjecateljski dio programa mogu prijaviti redatelji, producenti i nacionalna filmska tijela s pravima za zastupanje filmova. Za natjecateljski program mogu se prijaviti filmovi producirani ili koproducirani u Hrvatskoj ili filmovi hrvatskih autora. Samo filmovi završeni i/ili javno prikazani nakon 1. siječnja 2010. mogu sudjelovati u natjecateljskom programu.

Prijaviti se mogu animirani filmovi svih trajanja, tematskih i stilskih opredjeljenja te produkcijskih tehnika. Film mora biti realiziran u skladu s definicijom filmske animacije koju je donijela ASIFA: Umjetnost animacije je stvaranje pokretnih slika manipulacijom različitih tehnika, osim metodom live action. Najmanje 50% filma mora biti napravljeno u tehnici animacije.

Krajnji rok za prijavu filmova je 15. veljače  i to dostavom u ured Festivala. Detaljne uvijete natječaja pronađite ovdje.

Rok: 15. veljače 2012

Slične vesti