4.6 C
Belgrade
31/01/2023
festivali film Hrvatska region

Festival dokumentarnog rock filma br. 12

DORF 2012 – NAJAVA VINKOVCI

 Festival dokumentarnog rock filma – DORF održava se ove godine u 2 grada: 02.-04.03. u Vinkovcima i 15.-18.03. u Rijeci/Uz projekcije glazbenih dokumentaraca – koncerti, izložbe, promocije knjiga, okrugli stol, radionica dokumentarnog filma, sajam secondhand vinila/U Vinkovcima ponovo program EDIT, namijenjen mlađima

 VINKOVCI – Šesti festival dokumentarnog rock filma – DORF 2012 održati će se u 2 grada:  od 02. do 04. ožujka 2011. u Vinkovcima, te 15.-18.03. u Rijeci, na više lokacija. Na ovogodišnjem Festivalu u 3 programa biti će prikazan ukupno 41 film,uz iznimno bogat popratni program.

 Vinkovačko izdanje ovogodišnjeg festivala obilježeno je DORF CROSSOVERS i EDIT programom. Udruga ljubitelja filma RARE prošle godine je započela realiziranje projekta Crossovers, financiranog sredstvima EU iz IPA programa Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija, uz partnera Otvoreni univerzitet Subotica.

Na radionici u okviru Festivala evropskog filma Palić 10 studenata iz Hrvatske i Srbije snimilo je priče o 5 bandova koji su nastupali prošlo ljeto na festivalu – Mick Harvey, Damo Suzuki, Jaki Liebezeit&Burnt Friedman, Jarboli i Bilk, uz mentore Uli M.Schueppela (Njemačka) i David Kleijwegta (Nizozemska).

Svjetska premijera filma „Crossovers“ održati će se 02.03. u Gradskom kazalištu u Vinkovcima, na otvorenju festivala u 20:00 sati.

Nakon Vinkovaca, film „Crossovers“ će 09.03. biti prikazan u 5 gradova istovremeno – Osijek, Vukovar, Beli Manastir, Županja i Ilok.

 Osim projekcija filmova u Kazalištu i Hotelu Villa Lenije, u okviru DORF Crossovers programa biti će organizirana 2 koncerta. Najprije 02.03. u Dvorani doma sindikata željezničara (poznatija kao Mađarska škola) nastupaju Jarboli (Beograd) i Bilk (Zagreb), a dan poslije na istom mjestu sviraju Hemendex (Zagreb). Ulaz na koncerte je slobodan.

 Najavljujemo i održavanje okruglog stola Crossovers na temu „Dokumentarni glazbeni film – na granici glazbe i filma“, koji će se održati 03. i 04.03. u Vinkovcima, a na kojem će sudjelovati zanimljivi gosti iz Hrvatske i Srbije.

 Novost prošlogodišnjeg izdanja je bio program DORF:EDIT, kojim smo u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom započeli niz aktivnosti usmjerenih na razvoj filmske kulture, upoznavanje novih medija i edukaciju školskih uzrasta.

U Vinkovcima će učenicima osnovnih škola ponovo biti prikazan izbor iz ponajboljih prošlogodišnjih radova nastalih u produkciji filmskih skupina osnovnih i srednjih škola iz cijele  Hrvatske, prikazanih 2011. u Karlovcu na Four river film festivalu, te u Varaždinu na 49. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece.

 Najavljujemo i premijerno vinkovačko prikazivanje uspješne ekranizacije „Koko i duhovi“ Daniela Kušana, snimljene po istoimenoj kultnoj knjizi Ivana Kušana.

Program DORF:EDIT održati će se 02. i 03.03. u Gradskom kazalištu Vinkovci.

 Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2012 organizira Udruga ljubitelja filma ‘Rare’ iz Vinkovaca.

Festival podržavaju Grad Vinkovci, Grad Rijeka i Hrvatski audiovizualni centar.

Crossovers program financiran je sredstvima EU, iz pretpristupnih fondova Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija.

Više detalja o kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite uskoro na službenoj stranici Festivala i pratite vijesti na Facebooku i Twitteru.

www.dorf-vk.com

Slične vesti