17.7 C
Belgrade
31/05/2023
fotografija Srbija

FACE THE REFLECTION

Time
14 April · 20:00 – 22:00

Location
KC Grad
U četvrtak 14.04. u velikoj galeriji KC Grada sa početkom u 20h biće otvorena izložba fotografija ,,Face the Reflection“.

Izložba je rezultat 10- nedeljne virtuelne interakcije na websajtuwww.facethereflection.com, izmedju 10 mladih fotografa iz Beograda i Prištine. U tom periodu, svaki od autora je imao “svoju nedelju” u kojoj je inicirao foto temu na koju su ostalih devetoro odgovarali svojom fotografijom. Sam naziv teme je bio poznat je jedino autoru-inicijatoru, sve ostalo su bile asocijacije u procesu umetničkog stvaranja, inspirisane motivima iz neposrednog okruženja.

Nakon 3 meseca neverbalne komunikacije, fotografi će konačno upoznati jedni druge a refleksije njihovih stvarnosti zaživeće i u galerijskom prostoru. Uz otkrivanje njihovih identiteta biće otkrivene i priče koje ove fotografije nose u sebi. Dođite da pogledajte foto priče koje stoje iza 100 fotografija nastalih tokom projekta i upoznajte autore iz Beograda i Prištine. Proučite reakcije umetnika suočenog sa drugim umetnikom, ali i sa samim sobom, svojim delom i refleksijom.

Autor projekta je Ana Dragić, studentkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu, stipendistkinja Fonda za otvoreno drustvo iz Njujorka, a projekat je realizovan uz pomoć udruženja za nezavisnu kulturu „Kišobran“, Inicijative mladih za ljudska prava i Heartefact fonda.

Više o samom projektu možete pročitati na facebook stranici: Face the Reflection

 

Slične vesti