21.5 C
Belgrade
09/06/2023
film

Ex Oriente Film 2012.

Prijavite se na međunarodnu radionicu za razvoj i financiranje dokumentarnih filmova.

ROK: 20.04.2012

Institut za dokumentarni film u Pragu prima prijave za sudjelovanje na međunarodnoj radionici za razvoj i financiranje kreativnih dokumentarnih filmova iz Centralne i Istočne Evrope, Ex Oriente Film, koja će biti održana u periodu od godinu dana u Slovačkoj i Češkoj. Program obuhvaća tri radionice, dok je četvrta namjenjena radnim verzijama odabranih projekata.

Na prve tri radionice, prema navodima organizatora, redatelji i producenti dobit će priliku razvijati svoje projekte i strategije za osiguravanje financijskih sredstava uz pomoć etabliranih evropskih producenata, redatelja i drugih stručnjaka. Trening program Ex Oriente Film bit će okončan koprodukcijskim sastankom East European Forum koji daje priliku autorima dokumentarnog filma da predstave svoje projekte i osiguraju sredstva od zapadnoevropskih i sjevernoameričkih distributera. Tri rezidencijalne radionice i East European Forum podrazumijevaju i praćenje projekata do njihovog potpunog završetka.

Rok za prijavu je 20. travnja na ovom linku. Sve dodatne informacije potražiteovdje.

Troškovi sudjelovanja iznose 1 500 eura (uključuje smještaj i hranu za 1-2 osobe). Sudionici iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Mađarske, Letonije, Litvanije, Poljske, Rumunije i Slovačke mogu aplicirati za stipendiju koja pokriva dio troškova smještaja i hrane, pri čemu moraju da dokazati da nemaju mogućnosti nabavke sredstva u svojoj zemlji i da njihov projekt nije podržan od bilo kog razvojnog fonda.

Slične vesti