1.1 C
Belgrade
08/02/2023
muzika Srbija

Evropski operski dani 2011

Opera i teatar Madlenianum, jedini član evropskog operskog udruženja Opera Evropa sa ovih prostora, i ove godine nudi besplatan program povodom Evropskih operskih dana, 7. i 8. maja, a namenjen je publici od sedam do 77 godina.

Ovogodišnja tematika Evropskih operskih dana odnosi se na sve koji žele da upoznaju čari opere ili da nadograde već postojeća znanja. Svečanost je zato nazvana “Mlade uši” (Young Ears).

Za 7. maj najavljena je interaktivna predstava “Kostina radionica” Koste Bunuševca, likovna radionica dece sa Daunovim sindromom, Mala slikarska trilogija (prof. Aleksandar Đurić)…

Posetioci će 8. maja moći da uživaju u kreativnim i likovnim radionicama, koncertu dua Floral (Stana Krstajić-flauta i Milena Stanišić-harfa) i, uz pomoć inspicijentkinje Vesne Ćurčić – Petrović, moći će da upoznaju tajne nastanka jedne operske predstave.

Za završnicu svečanosti, na Velikoj sceni, predviđen je koncert mladih operskih umetnika Madlenianuma (Klub mladih).

Operske kuće širom Evrope pozivaju tokom Evropskih operskih dana sve one koji žele da bliže upoznaju i istraže operu i proniknu u njene tajne. Ta manifestacija održava se kontinuirano već pet godina, spajajući međusobno evropske operske kuće i povezujući posetioce sa operskim kućama, pomažući im da iskažu strast prema umetnosti.

Opera Evropa okuplja 108 operskih kuća iz 25 država Evrope.

Sajt Evropskih operskih dana je www.operadays.eu, Opere Evropa
www.opera-europa.org, a Madlenianuma www.madlenianum.rs

Slične vesti