4.9 C
Belgrade
30/03/2023
region rezultati konkursa Srbija

Enesa Mahmić laureatkinja književne nagrade „Aladin Lukač“ 2016

enesa mahmic - faustova kciKnjiževna nagrada „Aladin Lukač“ 2016, za najbolju objavljenu zbirku poezije autora do 28 godina, pripala je Enesi Mahmić.

Prof. dr Jasmina Ahmetagić – predsjednica žirija, te članovi: Doc. dr Nadija Rebronja i karikaturista Muhamed Đerlek Maks odlučili su da je knjiga „Faustova Kći“ (SKC Kragujevac) najbolje ostvarenje u konkurenciji mladih autora na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

„ Knjiga je nastala na mojim putovanjima po kavkaskim, čečenskim i kurdskim vrletima. Imala sam potrebu da pišem o ljudima i mjestima koje sam vidjela, da zabilježim how fragile we are. Raduje me ova nagrada zato što je regonalna. A raduje me i što se dodjeljuje u Srbiji, jer su moji književni počeci vezani za Srbiju. Tu sam dobila najviše podrške: BeFem, Festival poezije mladih, Rukopisi, SKC Kragujevac, Magda Simin…“ –  istakla je Enesa Mahmić.

Književno veče i dodjela nagrade će se održati 25. maja u Novom Pazaru, u galeriji Kulturnog centra,  u 19.30h. Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa 50.000 dinara.

Slične vesti