4.5 C
Belgrade
04/02/2023
pozorište region Srbija

Emina Elor (dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu Tvrđava teatra): Volim da igram simpatične negativce

Glumici Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz Emini Elor na nedavno završenom festivalu Tvrđava teatar u Smederevu dodeljena je nagrada za najbolju glumicu, a to joj je omogućila uloga Zle veštice u predstavi “Čarobnjak iz Oza”. Ova ambiciozna dvadesetdevetogodišnjakinja ovenčana je istom titulom i na prošlogodišnjem festivalu u Smederevu, za ulogu Lucifera u “Čovekovoj tragediji”.
– Iznenađena sam jer se čuda ne događaju dva puta. Iskreno, nisam očekivala nagradu i ove godine jer je Zla veštica sporedna uloga u predstavi. Velika je čast što sam opet nagrađena, mada je reč o mnogo manjoj ulozi nego što je to bila uloga Lucifera – priča za „Nacionalni građanski” Emina Elor, najangažovanija glumica Novosadskog pozorišta, koja se dosad okitila mnogim značajnim priznanjima.

Prema njenim rečima, uloge Zle veštice i Lucifera nisu joj teško pale, već se, naprotiv, raduje zadacima koji od nje traže da igra simpatične negativce.
– Izgleda da je naišao takav period u kojem me hoće uloge zloća. Što se tiče Lucifera, o njemu nisam ni sanjala, jer je to po originalnom tekstu muška uloga. Kada je reč o veštici, jednom smo za potrebe sajta pozorišta pisali ličnu abecedu gde smo za svako slovo morali da navedemo nama blizak i značajan pojam. Sećam se da sam za slovo “o” napisla kako bi bilo lepo da jednog dana izgam Zlu vešticu iz “Čarobnjaka iz Oza”, ne očekujući da će se to ikada i desiti. Ali, izgleda da je neko čuo tu moju želju.

Tekst preuzet sa sajta http://www.nacionalnigradjanski.com

Slične vesti