17.3 C
Belgrade
23/03/2023
konkursi za mlade autore kutak za mlade Srbija

EMG Praksa: Konkurs za praksu na pozicijama NOVINAR i KOLUMNISTA

REPORTEREKOF  Media  Group  pokreće inicijativu  formiranja  internet  magazina  koji  će  mladima  ponuditi  zanimljive  sadržaje  iz  oblasti  kulture,  umetnosti,  nauke,  sporta,  biznisa;  informacije  o  aktuelnim  događajima  i  projektima  od  značaja  za  mlade,  besplatna  psihološka  i  karijerna  savetovanja  i  još  mnogo  toga.

Iz  tog  razloga,

MEDIJSKI SEKTOR ORGANIZACIJE EKOF MEDIA GROUP

raspisuje konkurs za saradnike/praktikante na pozicijama

NOVINAR/REPORTER

i

BLOGER/KOLUMNISTA

Ko može da pošalje prijavu i kada?

Mladi starosti od 15 do 35 godina, sa odličnim poznavanjem gramatike, pravopisa i rečnika srpskog jezika,koji žele da ispolje svoju kreativnost i ljubav prema pisanju izveštavanjem o aktuelnim događajima, komentarisanjem svakodnevice iz svog ugla, pisanjem o društvenim fenomenima. Pored toga, otvoreni smo i za razmatranje svih kreativnih ideja potencijalnih saradnika koje se ne kose sa politikom magazina. Radno iskustvo i formalno stručno obrazovanje nisu neophodni, ali je dobro poznavanje gramatike i pravopisa srpskog jezika, kao i bogat rečnik, suštinski uslov. Konkurs je otvoren do 15. aprila 2015. godine.

Obaveze praktikanta

S obzirom na to da je praksa neplaćena – volonterska, obaveze praktikanta nisu ograničene striktnim radnim vremenom.

Nivo angažovanosti praktikanta zavisi od njegovog interesovanja i slobodnog vremena, s tim što se na mesečnom nivou očekuju minimalno dva dostavljena teksta za blogere/kolumniste, dok će novinari/reporteri raditi intenzitetom koji će biti utvrđen u dogovoru sa koordinatorima. Celokupan rad i komunikacija odvijaju se preko interneta.

Bloger/kolumnista nakon deset prevedenih tekstova stiče pravo na preporuku koordinatora, a nakon dvadeset tekstova i uverenje o izvršenoj praksi, nakon čega i dalje može nastaviti sa radom. Novinar/reporter pravo na preporuku stiče nakon dva meseca rada, dok će za uverenje o izvršenoj praksi biti neophodna minimum tri meseca pisanja za magazin.

Najbolji praktikanti mogu steći mogućnost napredovanja unutar organizacije.

Kako se prijaviti?

Prijave se šalju isključivo putem mejla.

Sve prijave treba da sadrže motivaciono pismo (piše se u okviru samog mejla) i CV.

Novinari/reporteri dužni su da pošalju jedan svoj tekst novinarskog žanra po izboru. Naznaka prilikom slanja mejla je: Praksa – novinari.
Blogeri/kolumnisti dužni su da pošalju jedan svoj tekst po izboru. Naznaka prilikom slanja mejla je: Praksa – kolumnisti.
Sve prijave šalju se na mejl: smilica@ekofmedia.com.

Na istu adresu možete se obratiti i za sve dodatne informacije. Kontakt osoba je Milica Stanisavljević, rukovodilac medijskog sektora organizacije EKOF Media Group.

EKOF Media Group je nevladina studentska organizacija koja se bavi širokim spektrom aktivnosti u čijem su fokusu mladi. Deluje u oblasti vršnjačke edukacije i informisanja, realizacijom kulturnih, edukativnih i zabavnih projekata u skladu sa afinitetima i potrebama mladih, sa ciljem širenja svesti o pravim vrednostima: društvenoj odgovornosti, važnosti pozitivnog delovanja u lokalnoj i široj zajednici, jačanju solidarnosti, tolerancije, izgradnji sopstvenog kulturnog identiteta i upoznavanja i prihvatanja tuđeg. Organizacija ujedinjuje veliki broj mladih entuzijasta, odgovornih i talentovanih mladih ljudi koji se bore protiv monotonije i trude se da kreativnost postane svakodnevica.

Slične vesti