18 C
Belgrade
23/03/2023
region

El-Kelimeh iz Novog Pazara na Beogradskom sajmu knjiga 2013.

Od 20. do 27. oktobra u Beogradu održava se 58. Međunarodni sajam knjiga, pod sloganom “Prostori slobode”. Izdavačka kuća El-Kelimeh iz Novog Pazara će i ove godine na štandu u Hali 4 promovisati najbolja djela islamske klasične misli, orijentalistike, islamske pedagogije, historije, savremene i klasične bošnjačke misli.

Manifestacija će ove godine biti duža za jedan dan i svakoga dana trajaće jedan sat duže. Počasni gost je Poljska, u čije će se ime posjetiocima obratiti istaknuta književnica Olga Tokarčuk.

Najpoznatiji izdavači, knjižari, distributeri, bibliotekari i mnogi pisci sa svojim djelima kako iz zemlje tako i iz inostranstva predstaviće se u halama 1, 1A, 2 i 4 Beogradskog sajma.

“Uprkos činjenici – kad ekonomska kriza prijeti da izdavaštvo pretvori u uzaludan posao, a televizija i internet su bliži nego knjiga, knjiga opstaje i ostaje i dalje kao jedan od najvitalnijih fenomena današnjice. Knjiga traje jer je doživljavamo kao dio našeg prirodnog okruženja i potrebe, ona ne zastarijeva i uvijek je u modi. Čak i kriza knjige je njena šansa, šansa da se na tradicionalnom Forumu sajma profesionalno progovori o najaktuelnijim temama izdavaštva”, navodi se u saopštenju organizatora.

I ove godine zajednički nastup na Sajmu imaće kulturni centri iz zemalja Evropske unije u Beogradu, biće održan tradicionalni školski dan, brojne promocije, proglašen izdavač godine, izdavački poduhvat godine i najljepše knjige.

hala_4_2013-10-14-kelimeh (Custom)

Slične vesti