4.8 C
Belgrade
26/11/2022
film

Ekipa filma Virus spremna za snimanje

U drugoj polovini oktobra na lokacijama beogradskih opština Novi Beograd i Palilula, počeće snimanje kratkometražnog filma Virus po scenariju Marka Popovića i u režiji Miše Zorovića.

Glumačkoj podeli priključuje se Marko Živić, pored kolega Gorice Popović, Danice Radulović, Tatjane Žerajić, Bore Nenića, Ljubomira Bandovića, Joane Knežević i Marte Milosavljević.

Pored starijih kolega, u ulogama mladih protagonista filma publika će gledati studente završnih godina Fakulteta dramskih umetnosti i Akademije umetnosti iz Beograda: Saru Joksimović,  Jelenu Kesić, Maju Šušu i Lazara Tomića.

Ispunjen sam činjenicom da za deset dana ulazimo u snimanje projekta koji smo pripremali godinu dana. Sa umetničke strane, autori su pružili maksimum da knjigu snimanja razradimo do najsitnijih detalja – ističe reditelj Miša Zorović i dodaje:

– Veliku podršku za realizaciju projekta dobio sam od glumaca i tima sa kojim pripremam film.  Verujem da ćemo snimiti veoma kvalitetan materijal i da ćemo temu o nasilju u porodici prikazati na adekvatan način.

Mesto direktora fotografije potpisuje Đorđe Družetić, koga uskoro očekuje premijera filma Vir. Podršku za realizaciju projekta dalo je Ministarstvo kulture i informisanja Rebublike Srbije.

Radnja filma Virus dešava se danas u Beogradu, u urbanoj gradskoj sredini. Svakodnevnica i sama radnja filma posvećeni su nasilnom ponašanju u porodici, školi, na ulici. Scenario nas nizom eksplicitnih radnji uvodi u teoriju društvenog virusa, nasilja koje se prenosi sa čoveka na čoveka, čemu su najviše izložena deca.

Zanimljivo je da će po prvi put u Srbiji, scena udarca automobilom biće snimljena savremenim produkcijskim i postprodukcijskim pristupom.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Reditelj- Miša Zorović ,rođen je 1980 godine u Beogradu.

2008 – diplomirao na Akademiji umetnosti na odseku za TV i filmsku režiju.
U periodu od 2008-2012 radio je na više projekata u različitim segmentima produkcije, na poziciji organizatora, pomoćnika snimanja, u sektoru kamere i na poziviji asistenta režije.

Posle zlatne medalje osvojene 2008.godine na 55-tom Beogradskom festivalu kratkog filma za filmsko ostvarenje ,,Časlavova lista’’

Miša zaokružuje listu od dvanaest kratkometražnih filmova u sopstvenoj režiji.

Slične vesti