6.7 C
Belgrade
03/02/2023
rezultati konkursa Srbija

Dvanaest naslova ušli u širi izbor za Nagradu „Laza Kostić“

Žiri za Nagradu „Laza Kostić“ u sastavu Nenad Šaponja, Đorđe Pisarev i Zoran Đerić, nakon razmatranja književne produkcije u 2011. godini, odnosno knjiga koje zadovoljavaju kriterijume i propozicije konkursa za Nagradu „Laza Kostić“, doneo je odluku koja će dela biti u širem izboru. 

U široj konkurenciji nalazi se 12 naslova – u izdanju „Službenog glasnika“, „Srpska putopisna kultura“, Vladimira Gvozdena i „Otvaranje poetskog prostora“, Časlava Đorđevića. Tu je i „Unutrašnji čovek“ Vojislava Karanovića, u izdanju „Povelje“, zatim „27 pesama: tenkovi i lune“, Vladimira Kopicla u izdanju Kulturnog centra Novog Sada koji je priredio i „Bernardijevu sobu“ Slobodana Tišme, ovogodišnjeg dobitnika „Ninove nagrade“, kao i „Sagmajsterova istraga“, Boška Krstića u izdanju „Kairosa“.

U izdanju „Lagune“ u konkurenciji za nagradu su „Majčina ruka“, Igora Marojevića, „Tito je umro“, Mirjane Novaković i „20 sati“, autora Branka Čankovića.

Izdavačka kuća „Mono i Manjana“ u konkurenciji je sa dva dela „Ko je rekao živeli“ T.H. Raiča i „Oda manjem zlu“ Voje Čolanovića. Žiri je ocenio da je u konkurenciji i delo „Sistem“, Marijana Čakarevića koju je izdao „Gradac“.

Odluka o nagradi biće doneta krajem februara, a biće uručena na Salonu knjiga, 1. marta ove godine, na Novosadskom sajmu.

Slične vesti

1 comment

Dvanaest naslova ušli u širi izbor za Nagradu “Laza Kostić” : Mlad Grad | Sremska Mitrovica | Portal mladih Grada Sremska Mitrovica 26/01/2012 at 11:02

[…] Konkursi regiona | Pročitajte vest na sajtu izvora window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); […]

Comments are closed.