5.7 C
Belgrade
09/12/2022
Srbija vesti

Drvo lešnika

Izdavačka kuća Književna omladina Srbije objavila je novu publikaciju DRVO LEŠNIKA autora Viktora Davidovića iz Beograda, edukativni roman namenjen široj čitalačkoj publici, naročito mladima, jer upravo Filip, junak romana, može biti bilo ko od njih.

Roman ,, Drvo lešnika,, sadrži sve ono što čitalac želi: inteligentnu, brzohodnu priču sa jakim osečajem za mesto i zaplet, bogatu emocionalno razrađenim likovima i vešto ukomponovanim tematskim detaljima.
Roman predstavlja bogato i briljijantno osmišljeno delo koje otvara zlatna vrata ka drugom svetu – sferi podsvesnog.

Filip je naizgled jedan sasvim običan mladić. Utopljen u svakodnevnicu modernog Beograda,kao i većina, sanja o boljim danima i pomalo čezne za onima koji su prošli. Tajna koju čuva, kao sećanje na neobjašnjiv incident jednog aprilskog dana, vratila se na nezamisliv način.
Marina, medicinska sestra na odeljenju intenzivne nege,oseća čudnu povezanost sa mladićem koji se nalazi u stanju duboke kome.
Una Jović doživljava neobjašnjive fenomene,,već viđenog,,.
Događaju koji će uslediti, praćeni misterioznim bljeskovima, pokidaće poluge stvarnosti, i ostaviti pitanja koja su prosečnom ljudskom umu nedokučiva.
Postoji li više stvarnosti? I koja je ona prava?

,,Koliko mi u stvari znamo ili bolje reći ne znamo o najsavršenijoj mašini, ljudskom mozgu. Dve priče, dva junaka, a jedan čovek. I šta je realnost, a šta projekcija njegove svesti, mozga, teško je reći.
Rečenice u knjizi imaju svoj ritam, kao uostalom i ceo roman. Ritam zbog koga, kada počnete da čitate, ne želite da ostavite knjigu dok ne dođete do samog kraja. Na svakoj sledećoj stranici tražite rešenja, tražite odgovore i tako i ne primetivši čitate poslednji pasus.
A kada stignete do kraja, shvatite da to nije kraj.
To je početak.,,

Petar Papić

Slične vesti