22.2 C
Belgrade
04/06/2023
esejistika poezija proza Srbija

Drugi međunarodni konkurs „U ČAST UČITELJU“

dodelaPrva kategorija

Kreativni kutak OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” – Ečka poziva sve učitelje koji se bave kreativnim, umetničkim, sportskim ili istraživačkim radom na učestvovanje na međunarodnom konkursu “U čast učitelju 2”.

Propozicije:

 1. Poslati svoju fotografiju
 2. Kratku biografiju – isključivo u Wordu
 3. Prezentaciju dosadašnjeg rada iz područja kreativnosti, sporta, istraživanja, umetnosti, ekologije – Tekst ne sme preći 3 stranice  ( Word, Font Times New Roman 14 ), fotografije koje prate tekst poslati odvojeno od teksta. Poslati radovi mogu biti i oni koji su objavljeni u elektronskoj formi, ali ne i u štampanoj.

(Pesme, priče, umetničke fotografije, autorska likovna dela, dela iz područja primenjene umetnosti, sportske aktivnosti, ekologije, istraživački rad u kratkoj formi)

Najbolji radovi biće prezentovani u elektronskom zborniku pod nazivom “U čast učitelju 2” i time promovisati rad nagrađenih učitelja, ali i same učiteljske profesije. Nagrađenim učiteljima diplome će biti poslate isključivo mejlom.

Radove slati na e-mail : ucastucitelju@gmail.com Konkurs je otvoren i trajaće zaključno do 02.10.2016.

Druga kategorija

Kreativni kutak OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” – Ečka poziva učenike osnovnoškolskog uzrasta, bez i s invaliditetom, na učestvovanje u foto-konkursu “Moj učitelj i ja”.

Propozicije:

 1. Poslati osnovne podatke (ime i prezime, razred, škola, mesto i ime i prezime mentora)
 2. Poslati do tri fotografije na kojima ste u društvu svog učitelja – na fotografiji moraju biti samo učitelj i učenik ( nikako kolektiv )
 3. Pismeno ovlašćenje roditelja učenika da se fotografija može javno objaviti ( ovlašćenje može biti skenirano ili fotografisano)
 4. Napisati u nekoliko rečenica ko se nalazi na fotografiji i zašto je taj učitelj zaslužio da se nađe u vašem foto-albumu.

Radove slati na e-mail : ucastucitelju@gmail.com Konkurs je otvoren i trajaće zaključno do 02.10.2016.

Najbolji radovi učenika biće prezentovani u malom elektronskom zborniku pod nazivom “U čast učitelju 1” . Nagrađenim učitenicima diplome će biti poslate isključivo mejlom.

 

Treća kategorija

Kreativni kutak OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” – Ečka poziva učenike osnovnoškolskog uzrasta bez i s invaliditetom, na učestvovanje u književnom konkursu “Moj učitelj i ja”.

Propozicije:

 1. Poslati osnovne podatke (ime i prezime, razred, škola, mesto i ime i prezime mentora)
 2. Poslati iskucani rad na teme: U čast učitelju, Zaboravljeni učitelj, U domu mog učitelja
  (Proza, poezija)

Radove slati na e-mail: ucastucitelju@gmail.com Konkurs je otvoren i trajaće zaključno do 02.10.2016.

Nagrađeni učitelji i učenici biće pravovremeno informisani putem e-maila. Rezultati će biti objavljeni 05.10.2016. na Međunarodni dan učitelja.

Organizator manifestacije “U čast učitelju”: Ljiljana Himmel

Slične vesti