6.5 C
Belgrade
27/03/2023
region vesti

Druga međunarodna književna kolonija na ostrvu Pagu

OLYMPUS DIGITAL CAMERADruga  međunarodna književna kolonija, na ostrvu Pagu, u mestu  Povljana, održava se od 2. do 8.  juna 2014. godine, u organizaciji Izdavačke kuće „Arte“ iz Beograda i Hrvatskog književnog društva, uz učešće više od 30 pisaca iz zemalja regiona.

Među učesnicima su i Miodrag Jakšić, Snežana Pisarić Milić, Ljiljana Delibašić, Danijela Glišić, Mariola Pantelić iz Srbije, Valerio Orlić, Neven Družević, Željko Šepić, Barbara Bračun iz Hrvatske, Nihad Mešić River, Majda Zukić Ribić, Darko Tomić iz Bosne i Hercegovine, Breda Slavinec, Sabina Hvastija iz Slovenije, Iskra Peneva iz Srbije, Vasil Tucinovski iz Makedoneje i mnogi drugi autori.

Radionicu kreativnog pisanja, master klas, ove godine vode profesori Sanja Domazet iz Beograda i Fikret Cacan iz Zagreba. Svi polaznici dobijaju sertifikat o završenom programu, a nakon održane kolonije i radionice kreativnog pisanja biće štampana knjiga radova nastalih tokom trajanja ove manifestacije.

Urednici i selektori Druge međunarodne kolonije na Pagu su pisci Miodrag Jakšić, glavni i odgovorni urednik Izdavačke kuće „Arte“ iz Beograda i Valerio Orlić, počasni predsednik Hrvatskog književnog društva iz Rijeke.

Slične vesti