27.8 C
Belgrade
19/07/2024
Bosna i Hercegovina poezija proza Srbija

Drinski književni susreti 2019.

ASoglas izdavaštvo raspisuje 3. konkurs za :

-Zbornik kratkih priča i pjesama

-Najbolju neobjavljenu zbirku priča

-Najbolju neobjavljenu zbirku pjesama

 PRAVILA KONKURSA:

Pravo učešća imaju autori bez starosnog ograničenja koji pišu na srpskom jeziku bez obzira na mjesto stanovanja.Šalje se po jedna pjesma ili priča.Jedan autor može da pošalje i priču i pjesmu istovrmeno.

Pjesme i priče moraju biti neobjavljene.Pjesme dužine 1 strane A4 a priče maksimalno 2 strane A4kucanog teksta, font 12 New times roman ili sličan font.Tema je slobodna.

Na manifetaciji Drinski književni susreti koja će biti održana na jesen 2019.godine u Zvorniku biće dodijeljeno priznanje KNJIGA GODINE za najbolju knjigu kod izdavača ASoglas u prethodnoj godini.

Radove u word dokumentu slati na mejl asoglas.zbornik@gmail.com a u drugom vord dokumentu upisati ime , prezime, datum rodjena kao i kraću biografiju.

NAGRADE:

-Pobjednicima u kategoriji najbolje neobjavljene zbirke priča i pjesama biće uručene diplome i biće im štampane i objavljene knjige(tiraž 200primjraka, do 100 str knjižnog bloka A5, tj do 50str A4),

-Priznanje ’’KNJIGA GODINE’’ dobija povelju i novčanu nagradu u iznosu od 300,00KM

-2. i 3.mjesto za najbolju zbirku priča ili pjesama dobijaju pravo na besplatne troškove izdavaštva(recenzija, lektura i CIP broj) i 30% popusta na štampanje knjige

Napomena:

Autori čiji radovi budu odabrani za objavljivanje u zborniku kraktih priča i pjesama plaćaju kotizaciju u iznosu od 1000 Din za autore iz Srbije ili 20,00KM za autore iz Bosne i Hercegovine i drugih država iz regiona.Uplate se vrše prema instrukcijama koje će odabranim autorima biti naknadno poslate .

Autori koji budu uvršteni u zbornik postaju članovi kluba autora i ljubitelja pisane riječi ASoglas.

Fb stranica

https://www.facebook.com/groups/asoglas/

Članovi kluba imaju mogućnost objave svojih radova u štampanom izdanju ASoglas kao i na jedan intervju u toku godine na informativnom portalu ASinfo ( www.asinfo.info )

Konkurs je otvoren od 1.marta do 31.maja 2019.godine.Rezultati konkursa biće objavljeni do kraja jula 2019.godine.

Žiri će raditi u sastavu:

1.Tode Nikoletić, Srpski pisac

2.Jasna Milenović ( 1.mjesto za zbirku pjesama ’’VEČNOSTI BELA KRILA’’)

3.Nataša Đurović  ( 1.mjesto za zbirku priča ’’BESMRTNA’’)

Promocija zbornika kraktih priča i pjesama kao i dodjela nagrada i priznanja biće održana na manifestaciji ’’DRINSKI KNJIŽEVNI SUSRETI’’ u Zvorniku na jesen 2019.godine, a o terminu održavanja bićete pravovremeno obaviješteni.

ASoglas izdavačka kuća

Dejan Spasojevic, Dipl.pravnik

Kontakt: 0038766211920 ( viber broj)

Mail: asoglas.oglasnik@gmail.com

Slične vesti