4.5 C
Belgrade
04/02/2023
pozorište Srbija

Drama Vajlda 14. januara u Narodnom pozorišu

Predstava „Važno je zvati se Ernest“, po tekstu Oskara Vajlda u režiji Nikole Zavišića, biće premijerno izvedena 14. januara na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

Uloge igraju Miloš Đorđević, Nenad Stojmenović, Sena Đorović, Anastasia Mandić, Zoran Ćosić, Dušanka Stojanović Glid i Sonja Knežević.

Duhovit i društveno kritičan komad „Važno je zvati se Ernest“ ima pomalo bizaran zaplet, ujdurmu među prijateljima u vezi sa sakrivanjem identiteta, ženidbom, homoseksualizmom. Za zaplet je bitna igra reči, jer ime iz naslova na engleskom označava ozbiljnost kao karakternu osobinu.

Zavišić najavljuje „hipstersku predstavu sa puno lagane, opuštene muzike koja zapravo predstavlja hiperbolu neimanja stava“, navodi se na sajtu Narodnog pozorišta.

„Želja mi je da napravimo vrlo eskapističku predstavu, odnosno jedno jezgro antiangažovanog teatra. Hoću da uradim jednu ćeliju potpuno razbarušenog društva koje nema nikakve veze sa realnošću i koje je toliko hiper-realno da se pretvara u svoju suprotnost“, izjavio je on.

Zavišić je zadužen i za ideju prostora, kostimograf je Bojana Nikitović, muziku potpisuje Sonja Lončar, scenski pokret Tamara Antonijević, a scenografiju realizuje Miraš Vuksanović.

Izvor: Tanjug

 

Slične vesti