11.9 C
Belgrade
24/03/2023
rezultati konkursa Srbija

Драгици Беки Савић награда „Милош Шубарички“

KuKЖири за доделу награде „Милош Шубарички“ на 37. ПЕСНИЧКИМ СТАЗАМА,  одлучио је да признање за 2015. годину припадне Драгици Беки Савић из Бачке Паланке за циклус песама „Војвођанске разгледнице“ послате под шифром „Дух равнице“.

Жири Милан Ивановић (председник), Јова Вељин Мокрински и Добривој Вујин, били су једногласни. На седници одржаној 5. октобра 2015. године од 68 песника у најужем избору од пет песника нашли су се и

Периша Армуш Бели из Београда, Љиљана Живковић из Железника, Милица Миленковић из Сврљига и Јован  Д. Петровић из Петровца на Млави.

У образложењу жирија, између осталог се наглашава, да Драгица Бека Савић свој песнички однос према завичају на најбољи начин презентује кроз „Војвођанске разгледнице“  певајући о равници, старим сокацима, људима, ливадама, старом храсту и зимском сутону завејане равнице. Поетика њених песама дотиче „даљине“ наоко једноставним стиховима, али у висинама и стазама традиционалне и самосвојне песничке праксе.

Награду  „Милош Шубарички“ , додељује Књижевно удружење Кикинда, у знак  сећања на кратак  животни и песнички пут овог младог Кикинђанина. 37. ПЕСНИЧКЕ СТАЗЕ, одржаће се 23-24. октобра у Кикинди и Мокрину, у сарадњи са Народном библиотеком  „Јован Поповић“.

Кикинда, 5. октобар 2015.

Редакција, КУК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slične vesti