0.9 C
Belgrade
28/03/2023
Srbija vizuelne umetnosti

Dosije Umetnik – konkurs za samostalne izložbe u aprilu, maju i junu 2015.

dosijeProjekat Udruženja Kreativna Fabrika – DOSIJE UMETNIK – KONKURS ZA SAMOSTALNE IZLOŽBE U APRILU, MAJU i JUNU 2015.

Galerija-kafe Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br. 14 u Beogradu poziva sve zainteresovane umetnike, kako afirmisane, tako i neafirmisane, kao i studente umetnickih skola i fakulteta, da se prijave za samostalno izlaganje. Ako je veca grupa umetnika zainteresovana za organizovanje kolektivnih izlozbi otvorena je i ta mogucnost, samo sto je to neophodno napomenuti u prijavi. Konkurs je otvoren za izlaganje u mesecima: aprilu maju i junu 2015.

Pozivamo i umetnike koji su vec izlagali kod nas u starom prostoru u Nusicevoj ulici, ukoliko imaju nove radove, da se prijave za izlaganje u novom prostoru u Lominoj 14.

Za izlaganje ce biti odabrana po 2 umetnika, u jednom mesecu, koji ce svoje radove predstavljati u trajanju od 14 dana.

Od marta 2015. uvedena su nova pravila za izlagace, koja podrazumevaju kotizaciju, kako bi se namirili troskovi organizatora izlozbe vezani za zakup prostora, pripremu, kacenje, najvljivanje dogadjaja, i izradu plakata i izdavanje potvrde o izlagnju. Izlagac moze, po sopstvenoj zelji da izradi katalog izlozbe i vizitkarte.

Cena izlaganja za period od 14 dana je 3000 rsd. Placanje kotizacije se vrsi, ukoliko prodjete ziriranje, na dan predaje radova.

Svi zainteresovani umetnici treba da posalju prijavu na mail: kreativnafabrika@gmail.com

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izlozbe, koji su navedeni u konkursu.

Prijava treba da sadrzi sledece podatke:
1. Ime i prezime autora
2. Mesto prebivalista
3. Broj radova i njihova tehnika ( crtez, slika, grafika, dig. grafika,fotografija, dizajn, strip,ilustracija, skulptura…)
4. Nazivi dela i njihove dimenzije
5. Fotografije svojih radova ( od 5 do 10, JPG formata u rezoluciji do 200dpi)
6. Opis postavke izlozbe (da li su radovi opremljeni I kako, da li ce biti kasirani…) .
7. Kratku biografiju.

Pristigle prijave razmotrice Umetnicki savet galerije. Rezultati ce biti dostavljeni na Vasu email adresu.

Napomena: Izlagacki prostor je duzine 12m i visine 3.5m. Postoje lanci i kuke na koje se mogu okaciti slike. Radove je potrebno opremiti za izlaganje( uramiti ih ili kasirati, I OBAVEZNO STAVITI ZAKACKE kako bi mogli da se okace)

Fotografije dosadasnjih radova i izlagaca mozete pogledati na ovom fb pejdzu: @[NjQyMTgzOTU5MjA4MTA3Omh0dHBzXGEvL3d3dy5mYWNlYm9vay5jb20vOjo=:https://www.facebook.com/] GalerijaDub / photos?collection_token =100003133068001%3A2305272 732%3A6

Dosije UMETNIK je projekat Udruženja Kreativna Fabrika, koji ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Projekat Dosije UMETNIK. održava se od decembra 2010. Do sad je predstavljeno preko 80 umetnika.( slikara, grafičara, fotografa, dizajnera i vajara…

Slične vesti