17.1 C
Belgrade
08/06/2023
festivali film Hrvatska region vesti

DORF’12 – počinje ljetna sezona

VINKOVCI – Nakon ovogodišnjih predstavljanja u Vukovaru i Sarajevu, premijerno predstavljanje festivala DORF održati će se u Ivanić-Gradu. U subotu, 09.06. na tržnici Maznica u organizaciji ATZ Vrata Posavine zainteresirani će moći pogledati 5 filmova iz svih dosadašnjih DORF izdanja. Ulaz na projekcije je slobodan, a početak je u 21:00 sati.

Slijedeći vikend održava se prvi dio ovogodišnjeg predstavljanja osječkoj publici. Tako će 16.06. u Galeriji Kazamat publika moći pogledati 2 filma iz programa ovogodišnjeg izdanja – „Fanzini s Marsa“ i „ZGAGA 1996“. Ekskluzivna snimka sa slovenskog festivala Zgaga donosi zanimljiv povratak u 90-te, sa snimkama bandova Dead Moon, Loši Dečki, Dikobraz, Spoons, Rupa u zidu, Kojoti…

Nakon projekcija filmova slijedi koncert i to premijerno predstavljanje kultnog Dječaka Iz Vode. Radi se o jednom od najtalentiranijih regionalnih autora, inače iz BiH, koji je prošlogodišnjim albumom „Srce, muda i pez bombone“ skrenuo pozornost zanimljivim materijalom, objavljenim za legendarni Slušaj najglasnije. Koncert u Kazamatu je premijerno hrvatsko predstavljanje autora od kojeg se puno očekuje, čija specifična i unikatna lo-fi remek-djela vas čekaju na pola puta između Goribor i Damira Avdića. Početak programa u Kazamatu je u 20:00 sati, ulaz je slobodan.

Film Crossovers snimljen prošle godine u okviru istoimenog projekta  i premijerno prikazan u ožujku na DORF u Vinkovcima biti će prikazan u programu Planet rock festivala Cinema City 16-23.06. u Novom Sadu, te do kraja ljeta na nekoliko festivala u Hrvatskoj i Sloveniji.                   

Udruga RARE organizirala je 18-19.06. još jednu filmsku radionicu za učenike OŠ Nikole Tesle u Mirkovcima, u suradnji sa SKIGom iz Gunje, a dovršen je i dokumentarni film o vinkovačkom triju Punčke.

www.dorf-vk.com

Slične vesti