4.9 C
Belgrade
30/03/2023
promocije region

DORF’11 – GOSTOVANJE U OSIJEKU

VINKOVCI – Festival dokumentarnog rock filma – DORF već tradicionalno omogućuje osječkoj publici reprizno praćenje najzanimljivijih filmova iz festivalskog programa.

Tako je novo druženje u Osijeku zakazano za 27-29.05., s početkom u 20.00 sati, u suradnji sa Udrugom Druga scena, u S.Co.baru. U tri dana bit će prikazano 9 filmova, od kojih svakako posebno izdvajamo „Ako nikoj ne sviri“, pobjednički film regionalne konkurencije, o makedonskoj grupi Bernay’s Propaganda. Skrećemo pozornost i na film o grupi Fit nazvan „Rock’n’roll je kriv za sve“, te na film „Satan Panonski“, iz 1990. godine, autora Milorada Milinkovića. U popratnom programu pogledajte izložbu Monike Vladisavljević, i poslušajte sjajnog Iggyja – Thee One Man Band. Ulaz je slobodan.

Koristimo prigodu da podsjetimo kako je otvoren natječaj za međunarodnu radionicu koju organiziramo u Subotici, u suradnji sa Palić film festivalom. Radionica Crossovers je dio projekta Udruge ljubitelja filma RARE i Otvorenog univerziteta koji je financiran sredstvima iz IPA fonda prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija, a sve detalje pročitajte na službenoj stranici Festivala.

Filmove „Na mladima Vinkovci ostaju“ i „Od pelena do kopački“, s druge radionice u sklopu novog programa EDIT – namijenjenog osnovnim i srednjim školama, koja je održana u okviru Sajma zdravlja u Vinkovcima, ponovo u suradnji sa udrugom Oko kamere, možete pogledati na službenoj stranici DORF festivala. Aktivnosti usmjerene na pokretanje i osnivanje filmskih skupina u osnovnim školama u Vinkovcima su sve brojnije i zanimanje za filmsku umjetnost među učenicima je sve veće.

Ujedno najavljujemo skorašnje gostovanje DORF-a u Zagrebu, Bjelovaru, Zrenjaninu, Karlovcu, Mostaru, Sremskoj Mitrovici, Sanskom mostu…

www.dorf-vk.com

Slične vesti