0.5 C
Belgrade
28/01/2023
rezultati konkursa Srbija

Dodeljena nagrada „Pavle Janković Šole“

pavle jIvanu Čoliću uručena Šoletova nagrada

 U okviru „Zmajevih dečijih igara“, koje su  održane u Novom Sadu d 5. do 9. juna, Radio-televizija Vojvodine dodelila je nagradu „Pavle Janković Šole“ za najbolji tekst monodrame za decu, Ivanu Čoliću, mladom autoru iz Beograda.

 Na konkurs je, zaključno sa 31. 05. 2013., pristiglo 72 teksta autora iz Srbije.

 Tročlani žiri u sastavu: Mirjana Petrušić- novinarka, urednica dramskog programa RNS, Rastislav Durman- pisac, reditelj, rukovodilac Odeljenja za razvoj programa RTV Vojvodine i Slobodan Govorčin- dramaturg, v.d. urednik dramskog programa RNS, doneo je odluku da se nagrada dodeli za tekst monodrame “Vitez nije ime”.

 Pri izboru vodilo s računa da tekst zadovoljava formu monodrame, da stilski i idejno referiše sa širim spektrom dečije publike, kao i da je uprizorljiv za pozorišnu scenu.

 Nagradu, za tekst pod nazivom „Vitez nije ime“, uručio je Slobodan Govorčin, urednik dramskog programa Radio Novog Sada.

 Ivanu Čoliću, maturantu Filološke gimnazije u Beogradu, pripala je diploma i novčana nagrada, a njegova monodrama biće izvedena na 22. Festivalu monodrame za decu, u okviru decembarskih „Zmajdana 2013“. Snimak predstave biće emitovan na programu RTV.

 Nagradu „Pavle Janković Šole“ Radio-televizija Vojvodine ustanovila je prošle godine u znak sećanja na urednika Dramskog programa Radio Novog Sada.

Slične vesti