10.4 C
Belgrade
26/03/2023
Dijana Ivanović nove knjige Presing izdavaštvo region Srbija

Dijana Ivanović – LANKA

Dijana-Ivanovic---Lanka-(korice)2U izdanju Presinga objavljen je ilustrovani roman Dijane Ivanović – Lanka.

Delom smeštena u gradski socijalni ambijent, Lanka je snažna priča o otuđenju žene u savremenom društvu. Emotivan i potresan roman o gubitku voljene osobe koji će vam naterati suze na oči bez obzira da li imate sklonost ka plakanju u bioskopima. Pisati o takvom gubitku uvek je težak zadatak, jer pisac implementira sebe u  okruženje patnje kojom nastoji da zameni bližnje za koje zna da se neće vratiti, traži ih u stvarima koje su dodirivali i koje su ih okruživale.

Roman nameće i druga pitanja: može li ljubav prema roditeljima večno trajati i vredi li žrtvovati sebe u ime ljubavi? Kako se ponašati kada ostanete sami i otuđeni u takoreći neprijateljskoj sredini, trpeći glad, memlu stare kuće, poglede okoline koji proždiru? Odgovor je da nada nikada ne treba da nestane i da je borba ono što nas čini ljudima.

Lanka je drugi roman spisateljice Dijane Ivanović (1970, Beograd). Diplomirala je na Pravnom fakultetu. Radila je kao fitnes instruktor, bila koordinator u humanitarnoj organizaciji u Bujanovcu na projektima za mlade – Ministarstva spoljnih poslova Nemačke, zatim vlasnik Agencije za pravno savetovanje Dijana 7 i pravni konsultant za radne odnose u agenciji Pobednik. 2009. godine joj izlazi prvi roman ,,Malo sutra” sa sedamnaest ilustracija – ,,IK Draganić”, a ubrzo u knjizi ,,Balkanska šaputanja” i priča ,,Jedini život”. 2015. godine u ,,Zborniku odabranih radova” na temu ,,Majka” izašla joj je priča ,,Lanka” – izdavač Društvo srpsko-ruskog prijateljstva ,,Pravoslavlje”.

Učesnica je više kolektivnih izložbi u ,,Akademiji 28”.

Živi i radi u Beogradu kao pravnik, slikar i pisac.

Knjiga se može naručiti po ceni od 500 din.

NARUDŽBENICA:

  Ваше име (обавезно)

  Ваша е-пошта (обавезно)

  Предмет

  Ваша порука

  [wpcaptcha]

  Slične vesti