11.9 C
Belgrade
24/03/2023
kutak za mlade region Srbija

DEČIJI PESNIČKI MARATON

ubuManifestacija međunarodnog stvaralaštva dece uzrasta od 7 – 18 godina.

Nakon pet godina pauze, Udruženje balkanskih umetnika pokreće ponovo pomenutu manifestaciju. U osnovi manifestacije je očuvanje pisane reči, edukacija u zaštiti jezika i običaja.

Uslovi konkursa

U osnovi manifestacija ima sledeći oblik: I kategorija – uzrast od 7 – 10. godina starosti; II kategorija – uzrast od 11 – 14. godina starosti, i III kategorija – uzrast od 15 – 18 nenavršenih godina. (naime učesnik na dan održavanja manifestacije ne sme imati punih 18. godina) Radovi (najviše do 3 – tri pesme) se šalju na maternjem jeziku sa obaveznim prevodom u 5 primeraka. Rok za dostavu radova je 10. maj tekuće godine (2016), na sledeći način: – poštom na adresu: UDRUŽENJE BALKANSKIH UMETNIKA, na ime DIJANE UHEREK STEVANOVIĆ, 24000 Subotica, Maksima Gorkog br. 44., ili – Email-om na adresu: predragopalic@live.com

Manifestacija se održava u toku godine i to prve SUBOTE u mesecu JUNU. Trajanje je u toku tog jednog dana i započinje prihvatanjem učesnika do 10,00 časova, kada po pristizanju svaki učesnik mora pred ostalim učesnicima i žirijem da pročita jedan od svojih radova. Nakon toga se vrši obilazak značajnih institucija i turističkih atrakcija u gradu, pa organizovani odlazak na ručak, nakon čega na utvrđenoj lokaciji uz mnogobrojne goste započinje program ČITANJA POEZIJE i proglašavanje pobednika u svakoj od kategorija, odnosno sveukupnog pobednika ako to utvrdi žiri. Sve to traje do 19,00 sati kada se manifestacija završava. Od prisutnih svako po opredeljenju ostaje kao posetilac u gradu o svom trošku ili napušta Suboticu.

UDRUŽENJE BALKANSKIH UMETNIKA

Slične vesti