12.8 C
Belgrade
01/04/2023
koncerti Srbija

Dani Švajcarke muzike u Novom Sadu

smd veciKNAP u saradnji sa Ring Ringom i Asocijacijom Swiss – Balkan Creative Music predstavlja deo programa regionalnog festivala Swiss music days.
U periodu 14 – 16. Oktobra novosadska publika će imati prilike da vidi i čuje neke od najinteresantnijih i najinovativnijih autora švajcarske muzičke scene:

IMPROVE ENCOUNTER
14. 10. 2013, 20h , Studio M

Zajednički nastup švajcarskog dua Diatribes i muzičara sa beogradske, novosadske i zrenjaninske scene.
Nastupaju : Diatribes(Cyril Bondi ,d’incise ) , Blank Disc ( Robert Rozsa, Srdjan Muc), Paul Currion, Tijana Stanković, Marina Džukljev, Bojana Knežević, Djordje Marković …

http://insub.org/orchestra
http://www.dincise.net/diatribes/diatribes.html

PORTA CHIUSA
15 . 10. 2013, 21h, Omladinski Centar CK13

Hans Koch, klarinet.
Michael Thieke, klarinet.
Paed Conca, klarinet.

Porta Chiusa je interdisicplinarni projekat iz Švajcarske pokrenut od strane kompozitora i muzičara Paeda Concaa. Reč je o multimedijalnom projektu koji spaja video, tekst i muziku.
Porta Chiusa je zasnovan na konfliktu, na napetosti i sukobu koji živimo na početku 21. veka. U svetu koji je još uvek zasnovan nacionalnim državama, sa državama u kojima ne postoji suštinska jednakost, gde još uvek pričamo o boji i rasi – odnosno u svetu u kome pristup hrani, zdravstvenim uslugama i obrazovanju još uvek prati jasnu hijerarhiju zasnovanu na novcu i moći.
Muziku izvode Hans Koch (klarinet) / Michael Thieke (klarinet) i Paed Conca (klarinet). Autori video radova su Giorgio Andreoli i Giovanni Di Stefano. Autor teksta je Heike Fiedler.

http://www.paed.ch/
http://www.efi.group.shef.ac.uk/musician/mkoch.html
http://www.michael-thieke.de/

LUCIEN DUBUIS TRIO
16.10. 2013. 21h, Klub Izba

Lucien Dubuis – alt saksofon, bas klarinet, kontrabas klarinet
Roman Nowka – bas gitara, gitara
Lionel Friedli – bubnjevi

The Lucien Dubuis Trio sviraju „future rock“ , svoj autentični stil koji su razvili kroz usvajanje najrazličitijih uticaja i muzičkih žanrova. Ono što ih vodi i što je u suštini njihovog muzičkog izraza je isprepletanost energije, igre, humora i slobode.

http://www.luciendubuistrio.ch/

Karte se mogu kupiti na ulazu, pred pocetak koncerata po ceni od:
Ck13-200rsd
Izba-200rsd
Studio M-150rsd

više o festivalu:
http://www.swissmusicdays.org/

Slične vesti