0.5 C
Belgrade
28/01/2023
region

DANI SARAJEVA U BEOGRADU ZA NOVE GENERACIJE-konkurs

 

Festival Dani Sarajeva 2012. u Beogradu poziva sve zainteresovane mlade umjetnike/ce,studente i studentkinje umjetničkih škola i druge pojedince da prijave svoje umjetničke projekte za program “Nove generacije“,koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Dana Sarajeva u Beogradu,Hartefakt fonda i Incijative mladih za ljudska prava.

U razmatranje će se uzeti sljedeći mediji:pozorište,film,fotografija,slikarstvo,instalacija i druge vizuelne forme…Organizatori su otvoreni  i za sve druge inovativne forme.

Tematski,radovi moraju sadržavati i problematizovati pitanja koja se tiču odnosa Beograda i Sarajeva.Timovi koji podnose projekte trebalo bi da budu iz ta dva grada,ali to i nije neophodno.Bitno je da postoji jasna vizija, ideja i prostor da se timu priključi neko iz onog drugog grada.

Komisija koju će organizacioni odbor formirati,odabrat će krajem decembra 2011.godine,najviše sedam projekata koji će biti realizovani na festivalu Dani Sarajeva u maju 2012.godine u Beogradu.

Krajem januara 2012.godine odabrani učesnici i učesnice projekta učestvovat će u Sarajevu na pripremnom sastanku i upoznati se sa svojim mentorima i kolegama koji će raditi na ovom programu.U periodu februar-april 2012.radit će se produkcija projekata koji će premijerno biti prikazani na festivalu Dani Sarajeva 2012.godine.

Prijava treba da sadrži:

  • Opis projekta-temu,ideju,ključne korake,plan rada,preliminarni budžet,kraću biografiju učesnika projekta,predhodne radove i sve ono što bi organizatorima približilo ideju projekta;
  • pismo preporuke-jedno pismo preporuke od mentora,profesora,kolege koji je pregledao projekt i šalje svoje mišljenje o njemu.Generalna pisma preporuke neće se uzimati u razmatranje;
  • izjavu kojom se potvrđuje autorstvo projekta i spremnost aplikanta da se u periodu januar-maj 2012.godine  bavi realizacijom predviđenih aktivnosti.

Prijavu sa potrebnom dokumentacijom postati najkasnije do 15.decembra 2011.godine na adresu:

HARTEFAKT FOND (sa naznakom  ZA NOVE GENERACIJE)

Ivana Đaje 24/1

11 000 Beograd

Republika Srbija

Spisak svih pristiglih projekata bit će objavljen na Hartefaktovom siteu www.heartefact.org ,kao i spisak svih pristiglih projekata.

Pojedinačne informacije o procesu selekcije neće biti objavljene.

Slične vesti