-3.7 C
Belgrade
09/02/2023
region Srbija

Dan muzeja u Smederevu

Dan Muzeja u Smederevu obeležava se 12. aprila u 19h u prvoj sali stalne izložbene postavke. Tom prilikom biće upriličeno svečano otvaranje izložbe: „Odabrana dela iz Ostavštine Milana Jovanovića Stojimirovića u Umetničkom odeljenju Muzeja u Smederevu“.

Utorak 12. april 2011. god. u 19 časova u prvoj sali Muzeja u Smederevu u Omladinskoj ulici br. 4 priredićemo program svečanog obeležavanja Dana Muzeja u Smederevu i otvaranja Izložbe odabranih umetničkih dela. Pozdravna reč: gospodin Predrag Umičević, gradonačelnik Smedereva i Tatjana Gačpar, direktor Muzeja u Smederevu. O izložbi će govoriti mr Snežana Cvetković, viši kustos istoričar umetnosti i autor izložbe.
Izložba će biti otvorena od 12. aprila do 8. maja 2011. godine. Ulaz je slobodan.

* Utorak 19. april 2011. god. u 19 časova u prvoj sali Muzeja u Smederevu priredićemo program Predstavljanje studijskog kataloga. O katalogu će govoriti: Tatjana Gačpar, direktor Muzeja u Smederevu, prof. dr Miroslav Timotijvić, redovni profesor na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu i mr Snežana Cvetković, viši kustos istoričar umetnosti i autor izložbe. Medijator programa Miroslav Lazić, kustos.

Dobrodošli u Vaš Muzej u Smederevu!

 

 

Slične vesti