11.9 C
Belgrade
24/03/2023
književnost Srbija

„ČUPAVA KELERABA“: POZIV ZA DOPISNIKE I KREATIVNE STVARAOCE

cupava kelerabaNa našem internet podneblju postoji mnoštvo sjajnih portala, sajtova i blogova koji se bave komentarisanjem društvene stvarnosti kao i afirmacijom kulture u biti, stoga ovaj blog načelno ne donosi ništa inovativno na tom polju. Pa ipak, „Čupava Keleraba“ svojom pojavom na internet „sceni“ teži da stvori još jednu platformu u zemlji i regionu, zahvaljujući kojoj bi se oni koji žele da nešto kažu, poruče, kritikuju ili se umetnički izraze mogli i oglasiti.

Samo ime, koje je na prvi pogled alogizam, upućuje na raznovrsnost polja koje „Čupava Keleraba“ teži da obuhvati, a to je, između ostalog, sve ono što je u zapećku medijskog prostora. Ona je Čupava jer želi da čvrsto i neraskidivo umreži različite kulturne i društvene aspekte, dakle stremi ka čvornovatoj umršenosti različitih sadržaja koji obuhvataju raznovrsne pojave, činjenice, ideje, zanimljivosti, ali na prvom mestu ljude. Pošto pripada porodici povrća, Keleraba će nastojati da gorepomenuti sadržaji uvek budu čisti i zdravi po svest okoline, a koliko će sadržaji u njenom vrtu biti sveži na izvestan način zavisi od svih nas.

Stoga „Čupava Keleraba“ poziva sve zainteresovane da postanu njeni dopisnici, tako što će svoj tekst (na srpskom ili srodnim jezicima koji se razumeju bez prevoda), potpisan punim imenom i prezimenom dostaviti na e-mail adresu: cupavakeleraba32016@gmail.com .

Rubrike za koje možete pisati su: Književna oaza (prikazi romana, pripovedaka, pesama, reportaže sa pesničkih i književnih večeri, prepevi i prevodi stranih pesnika i intervjui sa afirmisanim i neafirmisanim književnicima), Muzika (recenzije albuma, intervjui sa afirmisanim i neafirmisanim bendovima i muzičarima i reportaže sa koncerata, festivala i svirki), Priroda i društvo (objektivno komentarisanje društvene stvarnosti, te pisanje o filozofiji, psihologiji, religiji i generalno socijalnim i društvenim segmentima) i Film, umetnost i pozorište (recenzije i prikazi umetničkih dela, filmova i pozorišnih predstava, reportaže sa filmskih, umetničkih i pozorišnih dešavanja i intervjui sa afirmisanim i neafirmisanim umetnicima).

Ako imate svoj bend (ili ste samostalni umetnik) ili ste pak član određene kulturne ustanove/udruženja/organizacije ili posedujete kafić/centar u kome se održavaju kulturna dešavanja, pruža vam se mogućnost da se povodom događaja oglasite preko „Čupave Kelerabe“ kontaktom na gorenavedenu e-mail adresu. Vest o događaju biće postavljena na blog.

Ili jednostavno, ako ste osoba koja u slobodno vreme piše pesme, priče ili se bavi drugim vidom kreativnosti uvek možete da se javite „Čupavoj Klerabi“, rado će objaviti vašu kreativnost u njenom vrtu ili napsati priču o vama.

Adresa sajta:  http://www.cupavakeleraba.site88.net

Facebook stranica: https://www.facebook.com/cupavakeleraba/

Slične vesti