5.7 C
Belgrade
09/12/2022
region vesti

CROSSOVERS 2011 – ODABRANI SUDIONICI I GLAZBENI PROGRAM

Festival dokumentarnog rock filma DORF iz Vinkovaca i Festival evropskog filma Palić 2011 organizirali su radionicu dokumentarnog glazbenog filma CROSSOVERS.

Radionica CROSSOVERS će se održati u razdoblju od 16 – 22. srpnja 2011. godine, tijekom trajanja 18. Festivala evropskog filma Palić.

Sudionici radionice iz Hrvatske su: Bojan Perić, Silva Ćapin, Ines Ignjačić, Romano Perić i Vanda Volić.

U 5 festivalskih dana na Paliću će nastupiti slijedeći izvođači, o kojima će snimiti film:

17.07. Jarboli (Srbija)

– kultni beogradski indie rock band, slave 20.rođendan i promoviraju novi, sedmi po redu album “Zabava”

http://www.myspace.com/jarboli

18.07. Damo Suzuki & Ludolf Neum (Japan/Srbija)

– sjajni pjevač krautrock grupe Can nastupiti će u društvu  za ovu priliku ponovo okupljenih legendarnih subotičkih improvizatora

http://en.wikipedia.org/wiki/Damo_Suzuki

19.07. Mick Harvey (Australija)

– australski multiinstrumentalist, producent i autor iz vremena Birthday Party, Crime&City Solution, Nick Cave and The Bad Seeds. Promovira ovogodišnji, inače šesti solo album “Sketches from the Book of the Dead”

http://www.mickharvey.com/

20.07. Burnt Friedman & Jaki Liebezeit (Njemačka)

– bubnjar utjecajne grupe Can Jaki Liebezeit i revolucionarni dub/jazz producent Burnt Friedman (koji inače sa Uwe Schmidtom aka Atom Heart (i Senor Coconut) čini duo Flanger, a sa David Sylvianom i njegovim bratom Steve Jansenom radi na projektu Nine Horses…) već godinama svojim izdanjima pomiču glazbene granice, te ponovo fasciniraju svježinom i genijalnim idejama. Poslušajte za upoznavanje sa ovim uzbudljivim projektom izvrsne “Secret Rhythms” albume…

http://www.myspace.com/burntfriedmanjakiliebezeit

21.07. Bilk (Hrvatska)

– jedinstveni electro/dub/breakbeat trio, vrhunski glazbenici koji u Subotici premijerno najavljuju novi materijal, nasljednik briljantnog “This Bilk Is Radioactive” (moonlee Records) iz 2006. godine

http://www.myspace.com/bilkspace

Rezultat zajedničkog rada 10 sudionika (5 iz Srbije, 5 iz Hrvatske) biti će premijerno prikazan na Festivalu dokumentarnog rock filma DORF 2012. godine, a nakon čega će biti predstavljen po Hrvatskoj, Srbiji i ostalim zemljama.

Radionicu će voditi redatelji Uli M.Schueppel i David Kleijwegt.

Njemački redatelj Uli M. Schueppel autor je kultnog dokumentarnog filma o američkoj turneji grupe Nick Cave & the Bad Seeds “Road to God Knows Where”, kao i drugih igranih filmova za koje je osvajao prestižne filmske nagrade.

Nizozemski redatelj David Kleijwegt je u svojoj bogatoj karijeri snimao dokumentarne filmove o nekim od najznačajnijih muzičkih skupina današnjice (Coco Rosie, Antony & the Johnsons, Devendra Banhart, Low i dr.), te sudjelovao u serijalu Lola Da Musica, jednoj od prvih europskih serija dokumentarnih glazbenih filmova.

Ulaz na koncerte je besplatan, a Festival evropskog filma Palić organizira svakog dana prijevoz od Beograda do Palića, koji se također ne naplaćuje.

Više detalja o festivalskom programu potražite na www.palicfilmfestival.com.

Radionica CROSSOVERS je dio istoimenog projekta, koji se financira iz fonda pretpristupne pomoći EU – IPA II Prekogranična suradnja Hrvatska – Srbija. Projekt su inicirali Udruga ljubitelja filma “RARE” Vinkovci i Otvoreni univerzitet iz Subotice, a traje 12 mjeseci i ima za cilj potaknuti prekograničnu kulturnu suradnju i razviti suradnju mladih umjetnika na području filma i glazbe.

www.croatia-serbia.com

Slične vesti