17.8 C
Belgrade
31/03/2023
promocije Srbija

Ciklus NOVA POEZIJA, razgovori

poetryUtorak 28.1. Klub Magistrala u 20:00

VAN, TU: FREE je knjiga izabrane nove srpske poezije publikovana u izdanju Otvorenog kulturnog foruma iz Cetinja.Priređivači su Vladimir Đurišić (Podgorica) i Vladimir Stojnić (Beograd).

Učestvuju: Vladimir Đurišić, pesnik i urednik ProLetter PortAll – portala za prisluškivanje proze i poezije i Vladimir Stojnic, pesnik i urednik Agon – časopisa za poeziju.

Priprema i vodi: Bojan Marković

U izboru „Van, tu, free“ su se našli pesnici i pesnikinje: Marjan Čakarević, Dejan Čančarević, Enes Halilović, Jelica Kiso, Goran Korunović, Uroš Kotlajić, Danilo Lučić, Ivana Maksić, Bojan Marković, Natalija Marković, Petar Matović, Željko Mitić, Dragana Mladenović, Danica Pavlović, Ognjen Petrović, Viktor Radonjić, Dragan Radovančević, Bojan Samson, Bojan Savić Ostojić, Ana Seferović, Ema Stefanovska, Maja Solar, Marko Stojkić, Vladimir Stojnić, Tamara Šuškić, Vladimir Tabašević, Jasmina Topić, Siniša Tucić, Bojan Vasić, Miloš Živanović i Nikola Živanović.

“Reč je o umetnicima čije stvaralaštvo predstavlja neke od najboljih stihova i knjiga u Srbiji. Njihove pozicije unutar scene su različite, kao i njihove poetike. Tu su pjesnikinje i pjesnici koji su na pjesničkoj sceni Srbije postali aktivni već početkom ovog vijeka, zajedno sa onima koji na nju tek stupaju.” Vladimir Đurišić

Utorak 28.1. Klub Magistrala u 20:00
Ciklus NOVA POEZIJA, razgovori
http://dksg.rs/event/3049

Dobrodošli.

Slične vesti