2.2 C
Belgrade
09/02/2023
promocije Srbija

,,ČETIRI SESTRE, ČETIRI KRALJICE“ autorke Šeri Džons.

Šeri Džons je američka spisateljica najpoznatija po svom kontraverznom prvom romanu, međunarodnom bestseleru Dragulj Medine, knjizi o ranim godinama života supruge-miljenice poslanika Muhameda, najslavnije i najuticajnije žene u islamu, a koji je svetsku premijeru, zahvaljujući našoj kući, imao baš u Srbiji.

 Na novom romanu ,,Četiri sestre, četiri kraljice’’, autorka radi već tri godine. Posle serijala koji se bavio pitanjima iz istorije islama, i položaju žena u njemu, svojim jednostavnim i nadasve realnim pristupom, autorka nas vodi na interesantno putovanje, vraćajući nas u XIII vek, od prevrtljivih dvorova Francuske i Engleske pa do krvavih krstaških ratova, ona pripoveda ovu jedinstvenu i istinitu priču o pohlepi, pohoti, ambiciji i nadmetanju, objašnjavajući značenje istinske moći i oživljavajući ponovo četiri najproslavljenije žene svoga doba – sestre čije su strasti, osvajanja i potomstvo uobličili tok istorije.

 Društveni model uspešne porodice, pitanje je koje se provlači vekovima. Večita tema o materijalnim dobrobitima naspram lične sreće, teorijama o izjednačavanju ličnih ciljeva individualne i emotivne sreće, naspram ostvarivanja materijalne sigurnosti i imovinskog spokoja, pružiće čitaocima novu bazu za razumevanje svetova u kojima su živeli naši preci, a u kojima mi obitavamo i danas.

 Američka spisateljica poslednje nedelje maja dolazi u Srbiju, kako bi na pravi način približila čitalačkoj publici svoj treći roman. Posle premijere romana u Sjedinjenim Državama,  Šeri je odlučila da evropsku promociju nastavi u Srbiji, zemlji koja ju je tokom prethodnog boravka oduševila.

 Šeri Džons dolazi u Beograd povodom novog romana 22.maja u popodnevnim časovima.

Ukoliko budete zainteresovani za individualne intervjue ili gostovanja poznate autorke, budite slobodni da me kontaktirate. U prilogu je plan promocija, kada će publika imati priliku da porazgovara sa autorkom i dobije potpis knjige.

Slične vesti