„Brod knjižara“ raspisao natječaj za najbolju kratku priču

Filed under: Hrvatska,proza,region |

Brod knjižara – Brod kulture ove godine slavi prvu malu obljetnicu – petu  godinu održavanja manifestacije; te drugi put raspisuje natječaj za najbolju kratku priču koji započinje 15. travnja i otvoren je do 15. svibnja 2011. godine. Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče.

Žiri koji će birati najbolju kratku priču čine eminentna imena hrvatske književne scene: Ludwig Bauer, književnik, dr. sc. Lidija Dujić, Enes Kišević, pjesnik i glumac, kao i Igor Gerenčer, organizator manifestacije i menadžer u kulturi. Žiri će odabrati 21 najbolju priču. Sve odabrane priče bit će objavljene, kao i prošle godine, u zajedničkoj zbirci pod naslovom: 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2011.

Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba Brodom knjižarom te prilika za promociju zbirke. Ostalih dvadeset autora čije će priče također biti objavljene u zbirci imat će priliku za jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje zbirke na turneji Broda knjižare.

Knjigu će urediti iskusni urednici, članovi žirija: Ludwig Bauer i dr. sc. Lidija Dujić. Knjiga 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2011. prodavat će se po vrlo pristupačnoj cijeni, kako bi došla do što većeg broja zainteresiranih čitatelja.

PRAVILA NATJEČAJA

Natječaj je otvoren od 15. travnja 2011. do 15. svibnja 2011. godine. Radovi se mogu slati na adresu: brod.kulture@gmail.com .

Priča koja se šalje na natječaj mora biti dužine između četiri kartice (tj. 7 200 znakova, računajući i razmake) i deset kartica (18 000 znakova). Na početku teksta mora stajati ime i prezime autora, poštanska adresa, broj telefona/mobitela i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče.

Radovi se šalju isključivo putem e-maila.

4 Responses to „Brod knjižara“ raspisao natječaj za najbolju kratku priču

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*