7.4 C
Belgrade
01/02/2023
Hrvatska proza region

„Brod knjižara“ raspisao natječaj za najbolju kratku priču

Brod knjižara – Brod kulture ove godine slavi prvu malu obljetnicu – petu  godinu održavanja manifestacije; te drugi put raspisuje natječaj za najbolju kratku priču koji započinje 15. travnja i otvoren je do 15. svibnja 2011. godine. Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče.

Žiri koji će birati najbolju kratku priču čine eminentna imena hrvatske književne scene: Ludwig Bauer, književnik, dr. sc. Lidija Dujić, Enes Kišević, pjesnik i glumac, kao i Igor Gerenčer, organizator manifestacije i menadžer u kulturi. Žiri će odabrati 21 najbolju priču. Sve odabrane priče bit će objavljene, kao i prošle godine, u zajedničkoj zbirci pod naslovom: 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2011.

Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba Brodom knjižarom te prilika za promociju zbirke. Ostalih dvadeset autora čije će priče također biti objavljene u zbirci imat će priliku za jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje zbirke na turneji Broda knjižare.

Knjigu će urediti iskusni urednici, članovi žirija: Ludwig Bauer i dr. sc. Lidija Dujić. Knjiga 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2011. prodavat će se po vrlo pristupačnoj cijeni, kako bi došla do što većeg broja zainteresiranih čitatelja.

PRAVILA NATJEČAJA

Natječaj je otvoren od 15. travnja 2011. do 15. svibnja 2011. godine. Radovi se mogu slati na adresu: brod.kulture@gmail.com .

Priča koja se šalje na natječaj mora biti dužine između četiri kartice (tj. 7 200 znakova, računajući i razmake) i deset kartica (18 000 znakova). Na početku teksta mora stajati ime i prezime autora, poštanska adresa, broj telefona/mobitela i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče.

Radovi se šalju isključivo putem e-maila.

Slične vesti

4 comments

Milos 20/04/2011 at 16:41

Ko ima pravo ucesca na ovom konkursu? Da li samo iz Hrvatska ili mogu iz Srbije i da li je tema slobodna?

TM 21/04/2011 at 09:51

Ja nesto ne verujem da bi oni, cak i ako uvrste u zbirku pricu nekog naseg autora, pozvali tog autora na promociju, ako gresim nek me neko ispravi, bice mi drago da nisam u pravu.

HR 27/05/2011 at 10:15

TM mislim da se ti stvarno ne moraš zamarati s tim jer uzevši u obzir način tvog razmišljanja čisto sumnjam da bi neki tvoj rad ionako imao šanse.
Ispravljati te neću, jer kvalitetni pisci ionako znaju, a nekvalitetnima ostaje da misle da je to zbog zavjera.

TM 31/05/2011 at 11:57

Kako moje radove niste procitali, o tome ne mozete da sudite. Uostalom, i kada sudite, u tome uvek moze biti subjektivne procene.

Comments are closed.