17.1 C
Belgrade
08/06/2023
Branka Zeković nove knjige region Srbija

Branka Zeković – Aleksija

Branka-Zekovic---Aleksija-koriceU prodaji je roman Branke Zeković – Aleksija.

Roman o ženi koja se bori, kako sa sopstvenim emocijama i strastima, tako i sa onim što im okolina nameće kao normu koju mora poštovati.

Glavna junakinja romana Aleksija, mlada žena koja prema sopstvenom verovanju živi u srećnom i harmoničnom braku, ali bez dece, sa čovekom za koga se udala još u studentskim danima. Uoči proslave dvadesete godišnjice braka, igrom slučaja otkriva da njen muž ima ljubavnicu. To saznanje će je duboko potresti i dovesti do ivice. Rešava da ode na selo gde nikada nije boravila, kako bi se odvojila od sveha što bi je podsećalo na bračni i životni krah. U novom okruženju u prirodi, selu, među ljudima koje nije do tada poznavala, po prvi put se suočava sa stvarnom slikom o sebi, svom životu, svojoj porodici, svojim zabludama i pogrešnim životnim potezima. Vremenom konačno shvata da su mogućnosti koje joj život još pruža neiscrpne i dragocene, i da se pred njom otvara novi put ka sreći koju do tada nije upoznala.

Roman se može naručiti po ceni od 500 din.

NARUDŽBENICA:

  [wpcaptcha]

  Slične vesti

  1 comment

  Autocinik 10/08/2016 at 14:47

  Knjiga „Aleksija“ pleni svojim snažnim korakom i atmosferom, koja uvlači čitaoca u jedan interesantan svet. Branka Zeković uspeva da u svakoj sceni, svakom dijalogu iznenadi neobično svežim i nesentimentalnim načinom pisanja. O odnosima žena i muškaraca, iz dve generacije. Pogled na ljude i situacije je precizan, a prikaz vrlo dinamičan i oslikan brzim potezom. Humorni i melanholični momenti nose težak teret lakim putevima – umeće, koje se za savremeni roman može samo poželeti.

  Comments are closed.