18 C
Belgrade
23/03/2023
region

BookILL Fest – Festival ilustracije knjige

1011871_743233559050329_1280162662_n

BookILL Fest – Festival ilustracije knjige po treći put organizuju Banatski kulturni centar i Novosadski sajam u okviru 20. međunaro

dnog salona knjige u Novom Sadu.

Salon knjige će se održati od 28. februara do 4. marta 2014. godine, a sam Festival ilustracije knjige 28. februara 2014. na Novosadskom sajmu.
BookIL

PRIJAVLJIVANJE na Internet konkurs BookILL Fest-a:L Fest podrazumeva internet konkurs za najbolju ilustraciju knjige, izložbu printova izabranih i nagrađenih radova, proglašenje pobednika i prateće programe.
Ilustrovanje knjiga je specifična i sofisticirana oblast u procesu dizajniranja knjiga. Knjiga je umetnički objekat. Koliko god je važna sadržina knjige, tolika je važna i njena spoljašnost. Ilustrovanje, dizajniranje i opremanje knjiga uopšte su nerazdvojni deo procesa proizvodnje knjiga i s te strane BookILL Fest teži da skrene pažnju na vizuelne umetnike i afirmiše autore koji se bave ilustrovanjem knjiga. Konkursi za ilustraciju knjige su u svetu veoma retki, a time je značaj ovog Festivala veći.

Konkurs je otvoren za autore iz celog sveta.

Svaki autor šalje 4 ilustracije knjige i to: obavezno bar 1 ilustraciju naslovne strane knjige i po sopstvenom izboru 3 ilustracije iz knjige, u digitalnoj formi (JPG, TIFF, PSD formatu, RGB modu, 300 dpi, do formata A4).
Sve poslati na e-mail adresu bookillfest@gmail.com
Mogu se slati ilustracije rađene u svim likovnim i grafičkim tehnikama ili kompjuterskim doradama. Dolazi u obzir i fotografija koja je u funkciji ilustracije knjige.
Mogu se slati i neobjavljena likovno-dizajnerska rešenja i objavljene knjige, kao skenirani gotovi radovi ili samo kao projekti. Ukoliko autor želi, može poslati i knjigu na sledeću adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273, Novo Miloševo.
Autori, takođe, treba u e-mailu da pošalju svoje podatke: ime, prezime, adresa, telefon, kratka profesionalna biografija i nazive radova i u okviru koje, od dole navedenih, kategorija šalju radove. Navesti da li je knjiga objavljena ili je u projektu.
Radove slati do 10. februara 2014. godine.

Kategorije za slanje radova:
1. Ilustracija pesničke knjige
2. Ilustracija prozne knjige
3. Ilustracija knjige za decu
4. Fotoilustracija knjige

Proglašenje pobednika i digitalna izložba
Proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se 28. februara 2014. godine na Novosadskom sajmu, kao i otvaranje izložbe selektovanih i nagrađenih radova.
Detaljan program Festivala biće objavljen po završetku konkursa.
Organizator zadržava pravo da izložbu predstavi do sledećeg festivala i u drugim gradovima. Takođe zadražava pravo da, u zavisnosti od radova, štampa publikaciju sa pristiglim radovima u propagandne svrhe izložbe.
Slanjem radova, autori prihvataju gore navedene stavke.

BookILL Fest 2013. godine
Na prošlogodišnji konkurs pristiglo oko 350 radova od 61 autora iz Srbije i 7 drugih zemalja (Rumunija, Mađarska, Nemačka, Slovenija, BIH, Hrvatska, Crna Gora i Jordan).
Žiri je selektovao oko 100 radova od 45 autora koji su bili izloženi na Salonu knjige na Novosadskom sajmu.
Kako je izgledao prošlogodišnji Festival možete pogledati ovde: BookILL Fest 2013

Kontakt
Za sve dodatne informacije javiti se na e-mail: bookillfest@gmail.com ili telefon: 00381(0)23/783-155

Slične vesti