27.8 C
Belgrade
13/07/2024
Crna Gora poezija region

Bokeški Forum: Treći humanitarni poetski konkurs , “Hvala ti”

NVO “Bokeški Forum” raspisuje pjesnički konkurs “Tivat 2019” na temu: “Hvala ti”. Svaki učesnik ima pravo da na konkurs pošalje  jednu pjesmu. Radovi se šalju isključivo putem e-maila: nvobokeskiforum@gmail.com.

 Rok za slanje pjesama je 15. oktobar 2019. godine.

O pobjednicima odlučuje četvoročlani žiri u čijem su sastavu : profesor književnosti Katica Čavor, dvoje prošlogodišnjih pobjednika: Aleksandra Matić i Sonja Milatović, kao i pjesnik i predsjednik  Bokeškog Foruma dr Andrija Petković.

Za tri najbolje pjesme obezbjeđene su novčane nagrade. Prvo mjesto 200 eura, drugo 150, i treće 100 eura, a u zbirci će se naći će sve pjesme koje budu imale najmanje 3/4 ukupnog broja poena. Pravo učestvovanje na konkursu imaju svi pjesnici koji pišu na: crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku. Najstrožije je zabranjeno i kažnjivo slanje plagijata i već objavljenih pjesama. Pobjednici konkursa u obavezi su da prisustvuju promociji zbirke pjesama u Tivtu, od čije će prodaje kompletan prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe. U slučaju da ne prisustvuju novčana nagrada će biti usmjerena u humanitarni fond.

Učestvovanjem na konkursu, odnosno dostavljanjem rada, učesnik prihvata da je saglasan sa pravilima, kao i da, ukoliko takva bude odluka žirija, poslata pjesma može biti dio zbirke.

Da podsjetimo “Bokeški Forum” je do sad organizovao dva pjesnička konkursa. Od prodaje zbirke Bokeška Beleca 2017.godine novac je doniran djeci sa posebnim potrebama, a 2018.godine od zbirke Jedna ljubavna za liječenje našeg sugradjanina Savu Rilija.

Slične vesti