22.9 C
Belgrade
23/07/2024
Biljana Crvenkovska Makedonija nove knjige region Srbija

Biljana Crvenkovska – Devet priča o gospođici Sit

U prodaji je omnibus-roman Biljane Crvenkovske – Devet priča o gospođici Sit. Roman je sa makedonskog preveo Predrag Crnković, a Presing ga je objavio kao 18. knjigu u ediciji YUGO_ЛИТ.

Biljana Crvenkovska je, na radost svih mačkara, napisala na prvi pogled ortodoksni postmodernistički kaleidoskopski omnibus, sa sve izmišljenim piscima, pronađenim rukopisima i spiritističkim pojavama u kojima se crna mačka iznenada pojavljuje i rešava stvar, pa čak i prima zahvalnicu u pogovoru.

Biljana S. Crvenkovska je spisateljica, scenaristkinja, prevoditeljka i urednica. Rođena je i odrasla u Skoplju. Diplomirala i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Skoplju na katedri za filozofiju. Prvo objavljeno delo joj je magistarski rad iz oblasti semiotike i komparativne mitologije „Mitski lavirint; putovanje kroz mitske slike“.

Crvenkovska je napisala više romana i ilustrovanih romana za decu: „Šta je sanjao deda Mraz“, „Superveštica, mačka i šest čarobnih kolačića“, „TKCP: Kandža u mraku“, „TKCP: Zamak s hiljadu mačaka“, „Zvezda Mrak i kreature iz Straškograda“.

Napisala je više scenarija za igrane i animirane serije za decu.

Objavila je grafičku novelu „Devojčica koja je plesala s prolećem“.

Devet priča o gospođici Sit je njen prvi roman i postao je finalista nagrade fondacije „Slavko Janevski“ za roman godine 2019. Njen drugi roman, „Kuća nad talasima“, bio je finalista iste nagrade godinu dana kasnije.

Knjiga se može naručiti po ceni od 500 din.

NARUDŽBENICA:

    CAPTCHA ImageChange Image

    Slične vesti