-0.9 C
Belgrade
05/02/2023
rezultati konkursa

Bez prve nagrade za najbolji esej o Disu

Žiri za dodelu nagrade za najbolji esej o Disu odlučio je da ove godine ne dodeli prvu nagradu, nego dve druge i jednu treću, rekla je direktorka gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ iz Čačka Danica Otašević.
Na konferenciji za novinare Otaševićeva je rekla da je na konkurs koji svake godine u čast srpskog pesnika Vladislava Petkovića Disa (1880-1917) čačanska biblioteka objavljuje u okviru pesničke manifestacije „Disovo proleće“ stiglo ukupno devet eseja. Drugu nagradu dele Branislava Džigurski iz Zrenjanina i Nataša Simeunović iz Beograda, dok je treću nagradu dobila studentkinja četvrte godine Filološkog fakulteta u Beogradu Mina Đurić.
Istom prilikom predstavljena i nova knjiga poezije ovogodišnjeg dobitnika Disove nagrade, pesnika iz Zaječara Saše Jelenkovića, pod naslovom „Knjiga o sumnji“, 36. naslov u ediciji „Knjiga gosta“ koju štampa Gradska biblioteka.
Tradicionalna pesnička manifestacija „Disovo proleće“, 47. po redu, počela je početkom marta i završava se 21. maja kada će Jelenkoviću biti uručena Disova nagrada. Priznanje se sastoji od plakete s likom Vladislava Petkovića Disa i novčanog dela od 200.000 dinara.

Slične vesti