12.6 C
Belgrade
25/03/2023
kutak za mlade pozorište Srbija

„BEZ POSLenA PREDSTAVA“ – Premijera

plakat-KUPINA_resize-581x200Pozivamo vas na predstavu forum teatra „BEZ POSLenA PREDSTAVA“ koja će se održati u sredu,  02. oktobra 2013. u 13.00 u Bioskopu Kupina u Nišu.

Predstavu su kreirali mladi Niša u okviru projekta „Predloži rešenje – preduzMI…“ koji Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub sprovodi u okviru programa „Mladi su zakon“ a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Mladi iz Niša, koji su pripremili i osmislili čitavu predstavu, korišćenjem forum teatra žele da pokažu i daju svoje viđenje situacije u kojoj se nalaze brojne mladi u Srbiji kada je u pitanju njihovo traženje posla. Nažalost, mladi nailaze na razne probleme pri zapošljavanju, kao što su nepotizam, mito i korupcija, nedovoljne kvalifikacije, i sl. Sa druge strane predstava dotiče i problem pasivnosti mladih, kojima je lakše da žive sa roditeljima koji ih izdržavaju i smatraju da je bolje biti večiti student nego nezaposlen. Ipak, predstava prikazuje i one mlade koji veruju u suprotno.

Specifičnost forum teatra je u njegovoj interaktivnosti i uključivanju publike koja može da  interveniše i izmeni tok i završetak predstave. Možda će publika koja gleda ovu predstavu ponuditi rešenje za naše mlade.

Ulaz je slobodan. Broj mesta je ograničen kapacitetom sale.

Slične vesti