14.6 C
Belgrade
30/05/2023
radionice Srbija

Besplatna Poetry Slam radionica Poezina u maju mesecu

Poezin u maju mesecu organizuje besplatnu poetsku slem radionicu za sve zainteresovane pesnike i pesnikinje koji žele da steknu iskustvo i razviju svoje kapacitete u domenu poetskog slem performansa (izražajno izvođenje autorske poezije bez papira).

Poetska slem radionica će se održati u prostoru ,,Magacina“ u Beogradu u ulici Kraljevića Marka br. 5 (Plesna sala).

Termini održavanja Poetry Slam radionice:

  1. maj (utorak) – od 17h do 20:30h;
  2. maj (četvrtak) – od 17h do 20:30h;

13.maj (subota) – od 16h do 19:30h;

  1. maj (nedelja) – od 16h do 19:30h;

Posle dugogodišnjeg iskustva na slem sceni, izučavanja poetskog slem performansa i saradnje sa pozorištima, organizatori radionice će zainteresovanim polaznicima potpuno besplatno preneti dosadašnja usvojena znanja i tehnike.

Radionica je podeljena na teorijski i praktični deo:

  1. Prvih sat vremena (u svakom terminu) posvećen je razgovoru o slem sceni, istorijatu slem scene i iskustvima slemera na sceni. Autorska poezija polaznika radionice biće analizirana isključivo kroz performerski okvir izvođenja na sceni, ne i kroz književno – kritički okvir donošenja vrednosnih sudova.
  2. Ostala dva sata su posvećena praktičnim vežbama i tehnikama koje povećavaju izvođačke slem kapacitete poetskih performera.

Zamišljeno je da se radionica realizuje u 4 termina (utorak – četvrtak – subota – nedelja) bez rasplinjavanja, da bi polaznici radionice dobili osnovna teorijska i praktična znanja o poetskom slem performansu.

Potrebno je da svaki polaznik, odnosno polaznica, jednu svoju pesmu nauče napamet kako bi mogli da učestvuju na radionici.

Zainteresovani pesnici i pesnikinje mogu se prijaviti za učešće u radionici na mejl:

kontakt@poezin.net

Potrebno je poslati fotografiju, kratku biografiju i pesmu koju bi polaznik radionice naučio napamet. Podrazumeva se da je pesmu napisao učesnik radionice.

Slične vesti